Η κατάρρευση του Thomas Cook δεν θα φέρει το τέλος των οργανωμένων πακέτων

η-κατάρρευση-του-thomas-cook-δεν-θα-φέρει-το-τέλο-927456

H κατάρρευση του Thomas Cook δεν θα πρέπει να οδηγεί σε συμπεράσματα περί παρακμής των πακέτων διακοπών, σύμφωνα με την εταιρία ερευνών αγοράς, Mintel.

Η Mintel επισημαίνει ότι ο τουρ οπερέιτορ απλώς έχασε στον ανταγωνισμό, με έρευνα του Απριλίου να δείχνει ήδη ότι ο Thomas Cook στερούνταν ξεκάθαρης διαφοροποίησης στην αγορά, παρά την πολύ θετική του φήμη.

Ο όγκος των πακέτων διακοπών εξωτερικού που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι του Ην. Βασιλείου συνεχίζει να αυξάνεται χρόνο με το χρόνο, αν και σε χαμηλότερους ρυθμούς σε σχέση με τα επίπεδα προ του δημοψηφίσματος για Brexit.

O αριθμός των διακοπών στο εξωτερικό με πακέτα αυξήθηκε 19% την περίοδο 2013-2018, αναφέρει η Mintel ενώ προβλέπει ότι θα παρουσιάσει αύξηση 1,4% το 2019, έναντι μείωσης 0,5% των διακοπών με ανεξάρτητες κρατήσεις.

Για τον Thomas Cook, η έρευνα έδειξε ότι παρά την καλή του φήμη δεν θεωρούνταν καινοτόμος, πρωτοπόρος ή με καλό value στα προϊόντα του.Οι αξιολογήσεις εμπειριών και προτάσεων των πελατών του τουρ οπερέιτορ ήταν χαμηλότερες σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό, επισημαίνει η έρευνα.

Αντίθετα, TUI και Jet2holidays φαίνονται σε θέση να αυξήσουν το μερίδιο αγοράς τους. Η TUI, αναφέρει η έρευνα, τείνει να πείθει όσους αναζητούν αναγνωρισμένη και ποιοτική ταξιδιωτική εταιρία και η Jet2holidays τείνει να προσελκύει πρώην πελάτες του Thomas Cook που θεωρούν σημαντικά την τιμή και τις υπηρεσίες.

Επιπλέον, η Mintel σημειώνει σε έρευνά της τον Φεβρουάριο ότι εντόπισε αβεβαιότητα σε σχέση με το Brexit, η οποία καθιστά το 43% των ταξιδιωτών πιο προσεκτικούς στην κράτηση διακοπών και συμπεραίνει ότι η αγορά εσωτερικού τουρισμού του Ην. Βασιλείου θα ανθίσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook