Η 9η Συμφωνία του Μπετόβεν χορογραφημένη από τον Μωρίς Μπεζάρ έρχεται στο διαδίκτυο

η-9η-συμφωνία-του-μπετόβεν-χορογραφημέ-1192594

Η συναρπαστική χορογραφία του Μωρίς Μπεζάρ για την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν, που γοητεύει το παγκόσμιο από το 1964 που την δημιούργησε ο σπουδαίος χορογράφος του 20ου αιώνα, θα παρουσιαστεί στο διαδίκτυο από το Christmas Theater. Η παράσταση, στην οποία συμμετέχουν το μπαλέτο Μπεζάρ, το Μπαλέτο του Τόκιο αλλά και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Τόκιο υπό την διεύθυνση του Ζούμπιν Μέτα, θα προβάλλεται on line από τις 9 έως τις 12 Απριλίου. Πρόκειται για μια μεγαλειώδη παράσταση, κατάθεση ψυχής μέσα από την οποία 250 χορευτές και μουσικοί στέλνουν ένα δυνατό παγκόμιο μήνυμα υπέρ της συμφιλίσωσης των λαών.

«Η 9η Συμφωνία δεν είναι μόνο ένα μπαλέτο αλλά η βαθιά ανθρώπινη συμμετοχή σε ένα έργο που ανήκει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και το οποίο δείχνει την βαθιά σύνδεση κάθε ζωντανού πλάσματος με την φύση και την ζωή..», δήλωσε ο Μωρίς Μπεζάρ, μετά τις πρώτες θριαμβευτικές παραστάσεις της 9ης Συμφωνίας. Αποκορύφωμα θα είναι η Ωδή στη Χαρά του Σίλερ μελοποιημένη από τον Μπετόβεν που δίνει το σύνθημα για να συμφιλιωθούν οι λαοί για ένα καλύτερο μέλλον στη γη.

Η Ενάτη συμφωνία του Μπετόβεν χορογραφήθηκε από τον Μωρίς Μπεζάρ το 1964 και έκανε πρεμιέρα στο Cirque Royal στις Βρυξέλλες. Από τότε έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο χιλιάδες φορές και έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές. Πρόκειται για την πρώτη χορογραφία μακράς διάρκειας που δημιούργησε ο διάσημος χορογράφος.

Ο Μπεζάρ σε αυτή την παράσταση περιγράφει τα τέσσερα στοιχεία ως κινήματα της ανθρωπότητας. Η Γη είναι ο αγώνας για την επίτευξη ενός ιδανικού, η φωτιά είναι η χαρά των ανθρώπων, το νερό είναι η δύναμη της αγάπης και ο αέρας είναι η θέληση μας για ελευθερία. Οι χρωματικές παλέτες του καθενός: καφέ, κόκκινο, λευκό και πορτοκαλί/κίτρινο αντανακλούν αυτά τα στοιχεία.

Η χορογραφία ξεδιπλώνεται κατά ένα μεγάλο μέρος καθαρά ως ερμηνεία της μουσικής του Μπετόβεν ενώ μέσα από ένα κείμενο του Νίτσε φτάνουμε στην Ωδή στη χαρά του Σίλερ για να επιτρέψουμε να συμβεί μέσα μας η ένωση και η πανανθρώπινη αγάπη. Όλα πραγματοποιούνται σε ένα εντυπωσιακό σχέδιο δαπέδου που θυμίζει ένα ουράνιο διάγραμμα που είναι γεμάτο γεωμετρικά μοτίβα, γραμμές και κύκλους διαφορετικών διαμέτρων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΝ LIΝE ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Παρασκευή 9 Απριλίου στις 20.00

Σάββατο 10 Απριλίου στις 16.00 και στις 20.00

Κυριακή 11 Απριλίου στις 16.00 και στις 20.00

Δευτέρα 12 Απριλίου στις 20.00

Τα εισιτήρια κοστίζουν 15 ευρώ και μπορείτε να κάνετε κράτηση στο viva.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook