Γραβάνης: Χρειάζεται η επιστροφή της μάσκας και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

γραβάνης-χρειάζεται-η-επιστροφή-της-μ-1246622

Διστακτική, χαρακτηρίζει, την κυβέρνηση ως προς τις αποφάσεις που πρέπει να λάβει για τον κορoνοϊό, ο καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Ερευνητής του ΙΤΕ, Αχιλλέας Γραβάνης.

Ο κ. Γραβάνης με ανάρτησή του στα social media κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το νέο κύμα κορoνοϊού ενώ θεωρεί πως ήδη η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε προχωρήσει στον υποχρεωτικό εμβολιασμό κάποιων κλάδων και στην επιστροφή της μάσκας.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Ανοίξαμε με μόνο 35% πλήρως εμβολιασμενους, με έναν εξαιρετικά μολυσματικό νέο στέλεχος του ιού που ο περιορισμός του απαιτεί πλήρη εμβολιασμό (15 μέρες μετά την 2η δόση) και αυξημένο ποσοστό (>80%) ανοσίας της κοινότητας.

Η Κυβέρνηση δείχνει διστακτική στις αποφάσεις της: χρειάζεται επανατοποθέτηση της χρήσης της μάσκας στη καθημερινότητα (δόθηκε λάθος μήνυμα χαλάρωσης, ελάχιστοι πλέον την φορούν), υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών, εστίασης, εκπαιδευτικών, μέσων μεταφορών και προώθηση του εμβολιασμού των νέων αλλιώς κινδυνεύουμε τα ανοιχτά σχολεία και τα παν/μια να γίνουν τρυβλια υπερμετάδοσης το φθινόπωρο (1 παιδί μολύνει 9, αυτοί 81 τα οποία ως κοινωνικά δραστήρια θα τον μεταφέρουν σε σπίτια, χώρους άθλησης και διασκέδασης).

Για παράδειγμα, ας ενσωματώσει το εμβόλιο κατά του κορωνοιου στο πιστοποιητικό υγείας των επαγγελματιών εστίασης. Τάχιστα, δεν έχουμε πολύ χρόνο. Εάν αναπαραγάγουμε το προηγούμενο φθινόπωρο με έναν όμως πιο επιθετικό ιό και μάλιστα νωρίτερα η Κυβέρνηση θα νιώσει για πρώτη φορά το σοκ της αμφισβήτησης, με ότι αυτό θα σημάνει για την πολιτική και οικονομική σταθερότητα.

Ο κ. Γεωργιαδης το δηλώνει δημόσια ξεκάθαρα: οι οικονομικές δυνατότητες στήριξης νέων lockdown (τοπικών η γενικού) περιορίστηκαν. Η διστακτικότητα λοιπόν των πολιτών να εμβολιαστούν και της Πολιτείας να δράσει είναι ανησυχητική και αδικαιολόγητη με 7,6 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων διαθέσιμες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook