Γλυκό ψυγείου κρέμα-σοκολάτα
Μια υπέροχη συνταγή που θα σας κάνει να δροσιστείτε εύκολα και γρήγορα με ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου με κρέμα και σοκολάτα!
Για την κρέμα σοκολάτα θα χρειαστείτε
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. κακάο
- 1/2 φλιτζάνι κουβερτούρα σε ξύσμα
Για την κρέμα βανίλια θα χρειαστείτε
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
- 1 βανίλια (μπαστουνάκι)
Για το στήσιμο θα χρειαστείτε
- 1½ πακέτο μπισκότα petit beure
- 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 1/2 φλιτζάνι κουβερτούρα σε ξύσμα
Εκτέλεση
Για την κρέμα σοκολάτας:
- Κρατάτε 1 φλιτζάνι γάλα από το 1 λίτρο.
- Το υπόλοιπο το βάζετε σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη.
- Διαλύετε το κορν φλάουρ και το κακάο στο γάλα που κρατήσαμε.
- Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα, προσθέτετε, ανακατεύοντας καλά με σύρμα, το διαλυμένο κορν φλάουρ.
- Αφήνετε λίγα λεπτά να πήξει η κρέμα.
- Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού την αποσύρετε.
- Τότε προσθέτετε το ξύσμα σοκολάτας κι ανακατεύετε.
Για την την κρέμα βανίλιας:
- Κρατάτε 1 φλιτζάνι γάλα.
- Το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη.
- Χαράζουμε το μπαστούνι της βανίλιας κατά μήκος και με τη λάμα μαχαιριού αφαιρούμε τους σπόρους.
- Τους ρίχνουμε στο γάλα. Το αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε ανακατεύοντας στην κατσαρόλα.
- Μόλις πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά.
Για το στήσιμο του γλυκού:
- Βάζετε σε ένα μπολ το κρύο γάλα και το κονιάκ.
- Βουτάτε ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνετε σε διάφανο πυρίμαχο τετράγωνο σκεύος.
- Αδειάζετε σε μία στρώση την κρέμα βανίλιας .
- Επαναλαμβάνετε μία στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ.
- Πατάτε τα μπισκότα ελαφρά, να κολλήσουν στην κρέμα.
- Αδειάζετε από πάνω την κρέμα σοκολάτας.
- Θρυμματίζετε λίγα μπισκότα και πασπαλίζετε το γλυκό (αν θέλουμε).
- Τέλος, πασπαλίζουμε με ξύσμα σοκολάτας.
- Αφήνετε να κρυώσει καλά και το διατηρείτε στο ψυγείο.
Πηγή: argiro.gr