Γιορτή των πουλιών στα Χανιά με φόντο τον φυσικό πλούτο της Λίμνης της Αγιάς | Video + Photos

γιορτή-των-πουλιών-στα-χανιά-με-φόντο-τ-1536384

Παρουσία μικρών και μεγάλων πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη χρονιά, η Γιορτή των πουλιών στην Λίμνη Αγιάς στα Χανιά.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν την δράση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου και της Οικολογικής Πρωτοβουλίας ενώ υπήρχαν και δράσεις για τα μικρά παιδιά.

Ο υπεύθυνος του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου Φώτης Ποντικάκης δήλωσε πως πρόκειται για μια γιορτή που γίνεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο:

«Μπορούμε να θαυμάσουμε διάφορα είδη πουλιών, άλλα ενδημικά που είναι μόνιμα εδώ πέρα, όπως είναι οι φαλαρίδες και κάποια άλλα τα οποία είναι πιο σπάνια, είναι μεταναστευτικά και σταματάνε εδώ κατά την διάρκεια του μεγάλου ταξιδιού τους για να πάνε να ξεχειμωνιάσουν στην Αφρική. Η γιορτή των πουλιών είναι μια σημαντική εκδήλωση και η Λίμνη της Αγιάς είναι ένας σημαντικός σταθμός των μεταναστευτικών πουλιών και επίσης η δράση συνδυάζεται και με επίσκεψη στο μουσείο που έχει φτιάξει για τις πηγές ενέργειας στο παλιό υδροηλεκτρικό εργοστάσιο η Περιφέρεια, το οποίο είναι ανοιχτό με την τοποθέτηση μουσειοπαιδαγωγού».

Η λίμνη της Αγιάς αποτελεί σημαντικό σταθμός στο ταξίδι των μεταναστευτικών πουλιών από την Ευρώπη προς την Αφρική, ενώ έχουν παρατηρηθεί πάνω από 200 διαφορετικά είδη πουλιών, ορισμένα από αυτά σπάνια και απειλούμενα με εξαφάνιση.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook