Γιώργος Κονταξάκης: “Να γεφυρώσουμε τις διαφορές – να ξαναχτίσουμε τα γκρεμισμένα” – Δείτε το προεκλογικό του σποτ

Το δικό του αγωνιστικό μήνυμα στέλνει στους Χανιώτες ο Γιώργος Κονταξάκης,  ενόψει των εκλογών της 26ης Μαϊου στις οποίες συμμετέχει ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη.

Με σύνθημα “να γεφυρώσουμε τις διαφορές – να ξαναχτίσουμε τα γκρεμισμένα” ο ακούραστος Χανιώτης πολιτικός, “σηκώνει ψηλά” στην ατζέντα το θέμα των καταστροφών από τις κακοκαιρίες που έπληξαν το νομό τον περασμένο χειμώνα και καλεί τον κόσμο να κάνει τις σωστές επιλογές. Βιογραφικό

Ο Γιώργος Κονταξάκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1972 με καταγωγή από Κίσσαμο.

Eίναι παντρεμένος με την Ευαγγελία Τσαμουρτζή και έχουν τρία παιδιά το Γιώργο, τον Πάρη και το Νίκο.

Μεγάλωσε στα Χανιά και αποφοίτησε από το 2ο ΤΕΛ Χανίων και την περίοδο ‘90-‘91 διετέλεσε πρόεδρος στο δεκαπενταμελές συμβούλιο.

Από μικρή ηλικία είχε κλίση στον αθλητισμό και ασχολήθηκε επιτυχώς με το άθλημα της Άρσης Βαρών. Οι συνεχές προσπάθειες και ο ιδιαίτερος ζήλος που είχε για το άθλημα τον κατέταξε για πολλά χρόνια ως μέλος της εθνικής ομάδας νέων, εφήβων και ελπίδων.

Ως μέλος της Εθνικής Ελλάδος στέφθηκε έξι φορές χρυσός σε πανελλήνια πρωταθλήματα και διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις και έχει διακριθεί σε παγκόσμιο επίπεδο 6ος στην κατηγορία του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε στη Βουλγαρία.

Επί δέκα συναπτά έτη η πολιτεία τον τίμησε για την προσφορά του στον αθλητισμό όπου η διαμονή του και η άθληση του ως μέλους της Εθνικής ομάδας γινόταν στο Ο.Α.Κ.Α. (Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών).

Το 1991 επιτυγχάνει στις πανελλήνιες εξετάσεις και εισάγεται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού. Στο Πανεπιστήμιο είχε ενεργή συνδικαλιστική δράση και υπήρξε εκλεγμένο μέλος της ΔΑΠ-ΔΝΦΚ.

Υπηρέτησε στο Πεζικό με την ειδικότητα του βαρυοπλίτη και ως επίλεκτος αθλητής της Άρσης Βαρών ολοκληρώνει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στο Α.Σ.Α.Ε.Δ. Ελληνικό (Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων).

Εργάστηκε ως καθηγητής φυσικής αγωγής στη Σχολή Ικάρων για δυο χρόνια και αμέσως μετά στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Το 2007 αποκτάει πτυχίο Master από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από τη Φιλοσοφική Σχολή, Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας με ειδίκευση στη Συστηματική Φιλοσοφία.

Το 2006 εκλέγεται απ’τους πέντε πρώτους νομαρχιακούς συμβούλους που έχουν εκλεγεί στη Νομαρχία Χανίων με 3360 σταυρούς προτίμησης. Κατά την περίοδο της θητείας του ήταν στις επιτροπές υγείας, παιδείας, αθλητισμού, πολιτισμού και ήταν υπεύθυνος στο μουσείο αλιείας.

Το 2010 εκλέγεται στις περιφερειακές εκλογές με το καινούργιο σύστημα Καλλικράτης, πρώτος περιφερειακός σύμβουλος με 4900 σταυρούς με το συνδυασμό Μάχη Για Την Κρήτη.

Η πολιτική του δράση είναι συνεχής με ισχυρές τοποθετήσεις στο περιφερειακό συμβούλιο για θέματα του νησιού.