Γιώργος Κιμούλης: Οι ηθοποιοί που έχουν μιλήσει για τις δυσάρεστες εμπειρίες από την θεατρική σύμπραξη με τον καταξιωμένο ηθοποιό

γιώργος-κιμούλης-οι-ηθοποιοί-που-έχου-1169976

Η Ζέτα Δούκα, που κατήγγειλε δημοσίως την επιθετική συμπεριφορά που είχε εκδηλώσει απέναντί της ο Γιώργος Κιμούλης, δεν είναι η μοναδική ηθοποιός η οποία είχε αντιμετωπίσει προβλήματα στη συνεργασία της με τον γνωστό ηθοποιό. Υπάρχουν κι άλλα πρόσωπα που έχουν αναφερθεί σε δυσάρεστα περιστατικά όταν στο παρελθόν συναντήθηκαν επαγγελματικά μαζί του. Σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις, μάλιστα, η συνεργασία οδηγήθηκε σε πρόωρο τέλος.

Αυτό συνέβη στην περίπτωση της Ευδοκίας Ρουμελιώτη η οποία είχε φωτογραφήσει τον Γιώργο Κιμούλη απαντώντας σε ερώτημα που τής τέθηκε, από συνεργάτη της τηλεοπτικής εκπομπής «Happy Day», σχετικά με το αν έχει δεχτεί αντιεπαγγελματική συμπεριφορά από συνεργάτη της: «Μόνο σε μία παράσταση έχει συμβεί αυτό που δεν την ολοκλήρωσα τη σεζόν κι έφυγα. Στη συγκεκριμένη παράσταση έκανα τρομακτική υπομονή. Δεν γινόταν, δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε, οπότε έγινε αντικατάσταση. Ήμασταν δύο άτομα, οπότε δεν υπήρχε σωτηρία. Νομίζω ότι ήμουν άτυχη με τον συγκεκριμένο συνάδελφο. Θα το ξαναέκανα, αλλά όχι με τον συγκεκριμένο συνάδελφο. Ποτέ! Δεν υπήρχε περίπτωση!» είχε δηλώσει η ίδια στις τηλεοπτικές κάμερες περιγράφοντας μια δύσκολη στιγμή της της διαδρομή της. Και η μοναδική αυτή φορά, όπως είναι γνωστό σε όσους παρακολουθούν τα θεατρικά δρώμενα, αφορούσε, την θεατρική της σύμπραξη με τον Γιώργο Κιμούλη, το 2006 στο θέατρο Βρετάνια, στο έργο «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα».

Άλλη μία ηθοποιός που δεν έχει καλές αναμνήσεις από την συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη ήταν η Κατερίνα Παπουτσάκη η οποία συναντήθηκε μαζί του στη σκηνή του θεάτρου Αθηνών, το 2007, και μάλιστα στην ίδια παράσταση από την οποία είχε αποχωρήσει έναν χρόνο νωρίτερα η Ευδοκία Ρουμελιώτη. Η ίδια είχε μοιραστεί τότε με τους δικούς της ανθρώπους πως είχε επιβαρυνθεί πολύ ψυχολογικά εκείνη την περίοδο. Γεγονός που επιβεβαίωσε και χθες με δηλώσεις στο Ladylike.gr: «Κατά την περίοδο της συνεργασίας μας δυσκολεύτηκα πάρα πολύ κι απέκτησα ψυχοσωματικά ζητήματα. Έχασα τη φωνή μου για κάποιο διάστημα κι είχα ένα θέμα στο στομάχι». Η ηθοποιός, ωστόσο, ξεκαθάρισε πως στην δική της περίπτωση δεν υπήρξε σωματική βία αλλά μόνον επιθετική και προβλητική συμπεριφορά.

Λίγο νωρίτερα, αντίστοιχες δύσκολες στιγμές στο πλευρό του Γιώργου Κιμούλη δήλωσε, μέσω Facebook, πως βίωσε και η Κατερίνα Γερονικολού η οποία έγραψε: 

«Γιατί τώρα; Γιατί τώρα δε με νοιάζει τι θα πουν. Πείτε ότι θέλετε ελεύθερα! Γιατί τώρα νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Δεν είμαι τόσο μικρή για να φοβάμαι τον ίσκιο μου. Αλλά ούτε και τόσο μεγάλη για να μην κλαίω σαν μωρό όταν έρχονται όλα πάλι στο μυαλό μου.

Με φόβισες. Με τρόμαξες… Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα. Εσύ, που μου έδωσες τον ρόλο. Να βάζω στοιχήματα με τον εαυτό μου αν θα μπορώ να συνέλθω μετά τη «συνεργασία» μας.

Φοβόμουν κι εγώ να μιλήσω, γιατί κάποια στιγμή τα περιοδικά μας είχαν ονομάσει ζευγάρι και θα έλεγαν όλοι ότι αυτά είναι τα λόγια μιας «πικραμένης». Πικραμένη βέβαια είμαι. Όχι από κάποια υποτιθέμενη σχέση μας. Ούτε από κάποιου είδους σεξουαλική παρενόχληση. Τίποτε από τα δύο δε συνέβησαν. Πικραίνομαι που δεν κατονομάζουμε τον εργασιακό εκφοβισμό. Που αποθεώνουμε κακόβουλους θνητούς. Που επιτρέπουμε συμπεριφορές που πληγώνουν την αξιοπρέπεια μας. Την ψυχούλα μας. Με καθαρή συνείδηση, σε συγχωρώ που με πλήγωσες. Αλλά όσο περνάει από το χέρι μου δε θα επιτρέψω να το ξανακάνεις εσύ ούτε κανείς άλλος.

Ζέτα Δούκα, σε ευχαριστώ που μου έδωσες το θάρρος και μου έδειξες τον τρόπο. Μου θύμισες εικόνες που ήθελα να ξεχάσω. Μου έσφιξες την καρδιά. Λυπάμαι για όσα σου συνέβησαν… λυπάμαι και για μένα.

Ως εδώ όμως.

#nowisourtime #σοφίαμπεκατώρου

*Από την παράσταση «Δον Ζουάν, η επιστροφή»

{Σε παρακαλώ μην επιστρέψεις}»

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook