Γιάννης Τσαγκαράκης: Από…. Μr Κρήτη και Mr Hellas, ηθοποιός στην ταινία «Ο καπετάν Μιχάλης» | Photos

Το εμβληματικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη, «Ο καπετάν Μιχάλης», γίνεται ταινία με πρωταγωνιστή τον Αιμίλιο Χειλάκη και ένα μοναδικό καστ αγαπημένων Ελλήνων ηθοποιών.

Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2022 και πραγματοποιούνται σε περίπου 40 τοποθεσίες σε όλη την Κρήτη.

Στόχος είναι «η ταινία να ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα και να αποτελέσει μια μαρτυρία του αέναου Κρητικού φρονήματος για ελευθερία και αυτοδιάθεση», όπως δηλώνουν οι παραγωγοί της.

Στην παίζουν μεταξύ άλλων, και ηθοποιοί που κατάγονται από το νησί, όπως ο Γιώργος Γεροντιδάκης με καταγωγή από τα Χανιά, ο Μιχάλης Γιαννακάκης που κατάγεται από την Γέργερη, αλλά και ο Γιάννης Τσαγκαράκης που είναι γέννημα θέμα Ηρακλειώτης

Από αθλητής του body building δύο φορές νικητής στο Μr Κρήτη και μία φορά γενικός νικητής Mr Hellas, ο Γιάννης Τσαγκαράκης κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα, δοκιμάζοντας τον εαυτό του σε διαφορετικούς ρόλους. Μάλιστα είχε την τύχη, η εικόνα του να ταξιδέψει και εκτός συνόρων!

Από την Κρήτη, άνοιξε τα … καλλιτεχνικά του φτερά ως την Αθήνα αρχικά. Δεν σταμάτησε όμως εκεί καθώς έκανε και guest εμφάνιση σε σειρά του σουηδικού netflix και συγκεκριμένα στην αστυνομική σειρά “Bäckström” όπου υποδύεται έναν bodyguard

Βρέθηκε όμως και Ηρώδειο, παίζοντας στο πλευρό πολύ μεγάλων και γνωστών ηθοποιών. Επόμενος σταθμός στην καλλιτεχνική του πορεία είναι ο «Καπετάν Μιχάλης» και ο ρόλος του δήμιου Περφέτ.

Στο μέλλον όμως, ενδέχεται να τον δούμε και σε μεγάλη τηλεοπτική σειρά που προβάλλεται αυτή τη στιγμή στην ελληνική τηλεόραση, η οποία έχει κατακτήσει τις καρδιές των ελλήνων…

Σχετικά με τα γυρίσματα της ταινίας “Καπετάν Μιχάλης” λέει στο neakriti.gr:

“Η παραγωγή είναι από τις πιο επαγγελματικές που έχουν γίνει στην Ελλάδα. Εγώ παίζω έναν ρόλο κόντρα στον χαρακτήρα μου… αυτόν του δήμιου, Περτέφ. Του Δικαστή δηλαδή, ένα πρόσωπο κακό… Ο ηθοποιός όμως πρέπει να μπορεί να τα κάνει όλα… Στη διάρκεια της ταινίας μάλιστα, υπάρχει και μια πολύ έντονη σκηνή μεταξύ του Περτεφ και ενός χριστιανού ηγούμενου. Είναι πολύ δυνατή σκηνή με σπέσιαλ εφέ που δείχνει την δυναμική της παραγωγής. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιώργο Γαρνάβο, που με γνώρισε με το Χαραλάμπους, ο οποιος παίζει το ρόλο του καπετάν Ρεμαντάνη στην ταινία.

Η υπόθεση της ταινίας «Καπετάν Μιχάλης»

Το μυθιστόρημα του σπουδαίου συγγραφέα αναφέρεται στην επανάσταση του 1889 και στην προσπάθεια των Κρητικών να απελευθερωθούν από τους Τούρκους.

Η πλοκή του σεναρίου διαδραματίζεται στην Κρήτη την χρονιά της επανάστασης του 1889. Κεντρικός ήρωας είναι ο καπετάν Μιχάλης, ένας ασυμβίβαστος Κρητικός, μαυροντυμένος

και αξύριστος, ωσότου ελευθερωθεί η Κρήτη. Την στιγμή όμως που συναντά την Εμινέ, γυναίκα του αδελφοποιητού του, Νουρή μπεη, τον κυριεύει ένας δαίμονας.

Ο πειρασμός δεν τον αφήνει σε ησυχία και τον αποσπά από αυτό που θεωρεί ιερό καθήκον, την απελευθέρωση της Κρήτης από τους Τούρκους. Γρήγορα τα πράγματα περιπλέκονται και μια νέα εξέγερση ξεσπά, η οποία θα αλλάξει για πάντα τις ζωές όλων των ηρώων. 

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας

Εκτός από τον Αιμίλιο Χειλάκη, στην ταινία «Ο Καπετάν Μιχάλης» θα πρωταγωνιστήσουν και οι εξής ηθοποιοί: Νικήτας Τσακίρογλου, Τζένη Καζάκου, Ιωάννης Παπαζήσης, Αλέκος

Συσσοβίτης, Λουκία Μιχαλοπούλου, Σπύρος Μπιμπίλας, Γιώργος Γεροντιδάκης, Γιάννης Τσαγκαράκης, Μιχάλης Γιαννακάκης, Αστέρης Πελτέκης, Χάρης Εμμανουήλ, Μάνος

Ιωάννου, Νίκος Χίλιος, Γεράσιμος Σοφιανός, Στράτος Χρήστου, Κυριακή Γάσπαρη, Γιώργος Γαρνάβος, Δημήτρης Χαβρές, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Νίκος Νικολάου, Νίκος

Αναστασόπουλος, Χρήστος Χαλβατζάρας, Αλέξανδρος Ιωαννίδης, Κορίνα Αλεξανδρίδου, Σταύρος Καλιγάς, κ.ά.

Τη σκηνοθεσία και το σενάριο θα υπογράψει ο Κώστας Χαραλάμπους, ενώ τη διεύθυνση φωτογραφίας θα επιμεληθεί η Κατερίνα Μαραγκουδάκη.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια θα αναλάβει ο Σάββας Πασχαλίδης και την ηχοληψία ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ τη διεύθυνση παραγωγής ο Πάνος Κέκας.

Το έργο τελεί, ως τώρα, υπό την αιγίδα και την ενίσχυση του Υπουργείου Εμπορίου και Ανάπτυξης, της Περιφέρειας Κρήτης, του ΕΟΤ, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του

ΕΚΟΜΕ και των Δήμων της Κρήτης: Ηρακλείου, Αγ. Νικολάου, Ανωγείων. Η Ταινία έχει επίσης την χορηγία των ANEK LINES & BLUESTAR FERRIES.

neakriti.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ