Για ανέξοδο λαϊκισμό κατηγόρησε ο Σημανδηράκης τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης

για-ανέξοδο-λαϊκισμό-κατηγόρησε-ο-σημ-970145

Δεν έχει δυνατότητα ο δήμος Χανίων για να προχωρήσει σε απαλλαγή – μειώσεις δημοτικών τελών, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς για κάτι τέτοιο χρειάζεται Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κάτι που ακόμα δεν έχει γίνει, σημείωσε ο δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης μιλώντας στον SUPER FM 89,6 και στον Δημήτρη Παππά.

Ο κ. Σημανδηράκης είπε με αφορμή την κριτική που δέχεται η δημοτική αρχή από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για τις ελαφρύνσεις στο πλαίσιο της στήριξης κοινωνικών ομάδων δημοτών που πλήττονται από την πανδημία, έκανε λόγο για διαδικασία ανέξοδου λαϊκισμού.

Είπε επίσης πως πρόκειται για διαδικασία δημιουργίας εντυπώσεων καθώς όπως ανέφερε πως το πλαίσιο στο οποίο κινείται ο δήμος, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την απαλλαγή τελών ορίζεται από το νόμο καθώς «δεν υπάρχει δυνατότητα με πρωτοβουλία δική μας για να γίνει κάτι τέτοιο, καθώς χρειάζεται Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».

Ο Δήμαρχος Χανίων ανέφερε πως έχει υπάρξει επικοινωνία αλλά και εγγράφως, με τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο όπου  ζητήθηκε την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου ώστε να μπορούν οι Δήμοι να αποφασίζουν απαλλαγές τελών λόγω των έκτακτων μέτρων, χωρίς όμως για την ώρα να έχει προκύψει αυτή η δυνατότητα.

Τέλος επεσήμανε πως δεν υπάρχει ούτε η τεχνική δυνατότητα για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου Χανίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook