Γαριδομακαρονάδα με ντομάτα και κρέμα γάλακτος
Δοκιμάστε μια διαφορετική εκδοχή της γαριδομακαρονάδας με ντομάτα και κρέμα γάλακτος. Ιδανική συνταγή για το οικογενειακό τραπέζι!
Υλικά
- 400 γρ. γαρίδες, Νο1, με το κέλυφος
- 2 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. λευκό κρασί
- 350 γρ. χυμό ντομάτας
- 1 σκ. σκόρδο
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 100 γρ. νερό
- 500 γρ. σπαγγέτι, Νο 6
- 1 κ.σ. κοφτή ζωμό λαχανικών σε βαζάκι
Για το σερβίρισμα
- βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα γουόκ σε δυνατή φωτιά να κάψει.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει.
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας τα κελύφη τους και τα κρατάμε στην άκρη για μετά.
- Ρίχνουμε 1 κ.σ. βούτυρο στο γουόκ και αφήνουμε να λιώσει.
- Κόβουμε τις γαρίδες στη μέση, τις προσθέτουμε στο γουόκ και σοτάρουμε.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, σοτάρουμε, και μεταφέρουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε στο γουόκ τα κελύφη από τις γαρίδες και σοτάρουμε.
- Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και μόλις λιώσει σβήνουμε με το κρασί.
- Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας και το σκόρδο, και ανακατεύουμε ανακινώντας το γουόκ.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τοποθετούμε μια σίτα πάνω από ένα μπολ και μεταφέρουμε εκεί τα κελύφη με τη σάλτσα από το γουόκ.
- Σουρώνουμε τα κελύφη, τα πετάμε και μεταφέρουμε ξανά τη σάλτσα πίσω στο γουόκ.
- Προσθέτουμε τον ζωμό, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και ρίχνουμε τις γαρίδες.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε στο γουόκ και κρατάμε λίγο από το νερό στην άκρη.
- Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά ανακινώντας το γουόκ και προσθέτουμε 1 κ.σ. από το νερό των ζυμαρικών.
- Αποσύρουμε το γουόκ από τη φωτιά.
Για το σερβίρισμα
- Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και πασπαλίζουμε με φρέσκο βασιλικό και πιπέρι.