Γαριδομακαρονάδα με ντομάτα και κρέμα γάλακτος

γαριδομακαρονάδα-με-ντομάτα-και-κρέμ-1656273

Δοκιμάστε μια διαφορετική εκδοχή της γαριδομακαρονάδας με ντομάτα και κρέμα γάλακτος. Ιδανική συνταγή για το οικογενειακό τραπέζι!

Υλικά

  • 400 γρ. γαρίδες, Νο1, με το κέλυφος
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 350 γρ. χυμό ντομάτας
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 100 γρ. νερό
  • 500 γρ. σπαγγέτι, Νο 6
  • 1 κ.σ. κοφτή ζωμό λαχανικών σε βαζάκι

Για το σερβίρισμα

  • βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα γουόκ σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει.
  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας τα κελύφη τους και τα κρατάμε στην άκρη για μετά.
  • Ρίχνουμε 1 κ.σ. βούτυρο στο γουόκ και αφήνουμε να λιώσει.
  • Κόβουμε τις γαρίδες στη μέση, τις προσθέτουμε στο γουόκ και σοτάρουμε.
  • Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, σοτάρουμε, και μεταφέρουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ.
  • Ρίχνουμε στο γουόκ τα κελύφη από τις γαρίδες και σοτάρουμε.
  • Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και μόλις λιώσει σβήνουμε με το κρασί.
  • Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας και το σκόρδο, και ανακατεύουμε ανακινώντας το γουόκ.
  • Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
  • Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Τοποθετούμε μια σίτα πάνω από ένα μπολ και μεταφέρουμε εκεί τα κελύφη με τη σάλτσα από το γουόκ.
  • Σουρώνουμε τα κελύφη, τα πετάμε και μεταφέρουμε ξανά τη σάλτσα πίσω στο γουόκ.
  • Προσθέτουμε τον ζωμό, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και ρίχνουμε τις γαρίδες.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε στο γουόκ και κρατάμε λίγο από το νερό στην άκρη.
  • Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά ανακινώντας το γουόκ και προσθέτουμε 1 κ.σ. από το νερό των ζυμαρικών.
  • Αποσύρουμε το γουόκ από τη φωτιά.

Για το σερβίρισμα

  • Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και πασπαλίζουμε με φρέσκο βασιλικό και πιπέρι.

akispetretzikis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook