Φρίκη στην Κένυα: Στους 179 οι νεκροί της αίρεσης που νήστεψαν μέχρι θανάτου

φρίκη-στην-κένυα-στους-179-οι-νεκροί-της-α-1690531

Ακόμα 29 πτώματα πιστών εντοπίστηκαν την Παρασκευή (12/5)στο δάσος Σακαχόλα της Κένυας, όπου συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για τη χριστιανική αίρεση που καλούσε τα μέλη της να νηστέψουν μέχρι θανάτου για να πάνε στον παράδεισο.

Μέχρι σήμερα οι αρχές έχουν προχωρήσει στην εκταφή συνολικά 179 πτωμάτων. Αναζητούν θύματα σε ρηχούς τάφους στο δάσος Σακαχόλα αλλά και τυχόν επιζώντες, αφού εκατοντάδες άνθρωποι αγνοούνται ακόμη.

Την Τετάρτη (10/5), κενυατικό δικαστήριο αρνήθηκε να αφήσει ελεύθερο με εγγύηση τον «πάστορα» Πολ Μακένζι, τον επικεφαλής της Διεθνούς Εκκλησίας της Χαρμόσυνης Είδησης, που κατηγορείται ότι διέταξε τους πιστούς να λιμοκτονήσουν, μαζί με τα παιδιά τους, για να πάνε στον παράδεισο πριν έρθει το τέλος του κόσμου. Ο δικηγόρος του Μακένζι είπε ότι ο πελάτης του συνεργάζεται με τις αρχές.

Ένας τοπικός αξιωματούχος, ο Ρόντα Ονιάντσα, είπε σήμερα ότι οι έρευνες επεκτάθηκαν και σε άλλες περιοχές του δάσους αυτού. Οι εκταφές θα συνεχιστούν αύριο Σάββατο.

 

Ένας νεκροθάφτης που μετέχει στις έρευνες είπε στο πρακτορείο Reuters ότι 12 από τα νέα πτώματα που εντοπίστηκαν ανήκαν σε παιδιά.

Στις αρχές του έτους ο Μακένζι συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, καθώς ήταν ύποπτος για τη δολοφονία δύο παιδιών, μέσω λιμοκτονίας και πνιγμού. Εκείνος επέστρεψε στο δάσος Σακαχόλα και, σύμφωνα με συγγενείς των οπαδών του, είπε στους πιστούς ότι η Δευτέρα Παρουσία θα ερχόταν νωρίτερα από ό,τι είχε προβλέψει αρχικά, στις 15 Απριλίου αντί για τον Αύγουστο.

Το χρονικό της φρικιαστικής υπόθεσης

Το σοβαρό θέμα ήρθε στο φως τον Απρίλιο, όταν η αστυνομία βρήκε τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων και σχεδόν 12 προσγειώθηκαν σε νοσοκομείο στην κομητεία Κιλίφι στην Κένυα, αφού διασώθηκαν, όπως αναφέρει το BBC.

Η ομάδα που βρέθηκε μέσα στο δάσος λέγεται ότι έμενε εκεί για πολλές μέρες αφού ένας τοπικός πάστορας τους είπε να νηστέψουν καθώς «περιμένουν να συναντήσουν τον Ιησού». Οι αρχές ανέφεραν ότι διέσωσαν 11 άτομα, έξι εκ των οποίων βρέθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αστυνομία άρχισε να ψάχνει για περισσότερους ανθρώπους την επόμενη μέρα, μετά από αναφορές ότι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούσαν να βρίσκονται στο δάσος.

 

ieidiseis.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook