Φεστιβάλ Κρήτης: Μεγάλη συναυλία με τη Μαρία Φαραντούρη στην Αρχαία Ελεύθερνα

φεστιβάλ-κρήτης-μεγάλη-συναυλία-με-τη-1045307

Με την Μαρία Φαραντούρη, τον Δημήτρη Καταλειφό και τον Βασίλη Γισδάσκη συνεχίζονται την Παρασκευή 22 Ιουλίου οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κρήτης στην αρχαία Ελεύθερνα Ρεθύμνου.

Η συναυλία θα δοθεί στις 8.30 μ.μ. στο αρχαιολογικό μουσείο της Ελεύθερνας και εντάσσεται στο επιτυχημένο «Φεστιβάλ Κρήτης» που πραγματοποιεί σε ολόκληρο το νησί η Περιφέρεια Κρήτης και είναι προσφορά με ελεύθερη είσοδο στους πολίτες.

Τίτλος της μουσικής εκδήλωσης είναι «Τραγουδώντας την ποίηση στην Ελεύθερνα», όπου η μεγάλη ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη και όλοι οι ταλαντούχοι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν ένα απάνθισµα του ελληνικού ποιητικού λόγου, μελοποιημένο από τους μεγαλύτερους συνθέτες.

Ειδικότερα η Μαρία Φαραντούρη, έχει καταθέσει τη σύγχρονη ελληνική πνευματική δημιουργία σε πολύ μεγάλους ανοιχτούς χώρους, όπως και στις μεγαλύτερες αίθουσες του κόσμου, ενώ στο ρεπερτόριό της επίσης ξεχωρίζει και ο διεθνής ποιητικός λόγος.

Στην συναυλία παράλληλα με την Μαρία Φαραντούρη, τον Δ. Καταλειφό και Β. Γισδάσκη, συμμετέχουν οι μουσικοί: Αχιλλέας Γουάστωρ |πιάνο David Lynch | σαξόφωνο & φλάουτο Ηρακλής Ζάκκας | μπουζούκι & µαντολίνο Μιχάλης Πορφύρης | βιολοντσέλο Τεό Λαζάρου |κοντραμπάσο.

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης-Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και την συνεργασία των φίλων του Μουσείου Αρχαίας Ελεύθερνας και του Δήμου Ρεθύμνου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook