Εύκολα πιτσάκια
Αν ψάχνετε μια εύκολη συνταγή για finger food που θα τους αφήσει όλους ικανοποιημένους, τότε μόλις τη βρήκατε! Φτιάξτε τα πιο λαχταριστά πιτσάκια με τυρί και λουκάνικο!
Συστατικά
Για τη ζύμη
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. νερό
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σύνθεση
6 κ.σ. κέτσαπ
½ κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη (προαιρετικά)
80 γρ. mix τυριών, τριμμένο
2 λουκάνικα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.
Ας μαγειρέψουμε…
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το νερό, το αλάτι και το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να δημιουργηθεί ένα ζυμάρι.
Τυλίγουμε το ζυμάρι με διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
Αφαιρούμε το ζυμάρι από το ψυγείο και το κόβουμε σε 12 μικρότερα ζυμαράκια.
Ανοίγουμε το κάθε ζυμαράκι σε ένα στρογγυλό σχήμα με τα χέρια μας ή με έναν πλάστη και τα μεταφέρουμε στο ταψί.
Μοιράζουμε από πάνω την κέτσαπ και την απλώνουμε με ένα κουτάλι.
Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το mix τυριών.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα λουκάνικα και τα προσθέτουμε πάνω από το τυρί.
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε.