Εξυπνάκιας, ξεχασιάρης ή εκδικητικός: Οι 8 τύποι οδηγών που μας σπάνε τα νεύρα

εξυπνάκιας-ξεχασιάρης-ή-εκδικητικός-1624719

Η οδήγηση έχει εξελιχθεί στην Ελλάδα σε μία ψυχοφθόρα και – σε αρκετές περιπτώσεις- επικίνδυνη διαδικασία.

Σημαντικό ρόλο παίζει σε αυτό η αντικοινωνική και επιθετική συμπεριφορά αρκετών οδηγών, όπως επίσης και η παντελής άγνοια βασικών κανόνων ασφαλούς οδήγησης και συμβίωσης με τους άλλους χρήστες του δρόμου είτε πρόκειται για πεζούς είτε για ποδηλάτες και δικυκλιστές.

Ιδιαίτερα εκνευριστικές είναι οι παρακάτω κατηγορίες οδηγών, που επιλέξαμε και είναι ικανές να σπάσουν τα νεύρα των υπολοίπων σε χρόνο dt.

1. Ο εξυπνάκιας

Κάνει μπαμ από μακριά. Χώνεται μπροστά στα φανάρια, επειδή δεν είναι βλάκας να περιμένει στην ουρά, μπλοκάρει τη διάβαση και κάνει συνεχώς σφήνες, για να μη χάσει ο ίδιος χρόνο, ενώ αφήνει το αυτοκίνητό του όπου τον βολεύει. Αν μάλιστα διαμαρτυρηθείς επειδή σε έκλεισε –πάντα ‘’για δύο λεπτά’’- θα τα ακούσεις κι από πάνω.

2. Ο πιεστικός

Τον βλέπεις να πλησιάζει με φόρα να κολλάει πίσω από το αυτοκίνητό σου, για να του κάνεις ΑΜΕΣΩΣ χώρο να περάσει. Αν δεν υποκύψεις στην πίεσή του, αρχίζει να παίζει τα φώτα, να μαρσάρει το αυτοκίνητό του σαν να θέλει να περάσει από πάνω σου και να κορνάρει συνεχώς. Το τελετουργικό ολοκληρώνεται με επιθετικές χειρονομίες και βρισιές την ώρα της προσπέρασης. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας, αυτό θα τον βγάλει ακόμη περισσότερο έξω από τα ρούχα του.

3. Ο αντικοινωνικός

Δεν διευκολύνει ποτέ κανέναν άλλον, όταν έχει ο ίδιος προτεραιότητα και κλείνει αμέσως κάθε κενό, για να μην περάσει άλλο όχημα μπροστά του. Συνήθως κοιτάζει μόνο μπροστά, σαν να μην σας έχει δει και επιλέγει την αριστερή λωρίδα κίνησης, γιατί τη θεωρεί πιο άνετη και ασφαλή.

4. Ο ξεχασιάρης

Οι ελληνικοί δρόμοι είναι γεμάτοι με οδηγούς, που ‘’ξεχνούν’’ να βγάλουν έγκαιρα φλας όταν πρόκειται να στρίψουν ή να αλλάξουν λωρίδα. Υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος με τους οδηγούς που βγάζουν φλας και πιστεύουν, ότι αυτό τους δίνει αυτομάτως προτεραιότητα και το δικαίωμα να μπαίνουν σφήνα, χωρίς να λογαριάζουν τους υπόλοιπους.

5. Ο επικοινωνιακός

Η χρήση του κινητού κατά την οδήγηση έχει εξελιχθεί σε μάστιγα.Και μόνον η τηλεφωνική επικοινωνία αποσπά την προσοχή του οδηγού από την κυκλοφορία, όμως τα πράγματα γίνονται πολύ πιο επικίνδυνα με τους ασυνείδητους, οι οποίοι πληκτρολογούν και διαβάζουν μηνύματα την ώρα που βρίσκονται στο τιμόνι.Κορυφαίας επικινδυνότητας είναι ο συνδυασμός κινητού και καφέ ή τυρόπιτας κατά την οδήγηση.

6. Ο εκδικητικός

Όταν νιώθει ότι θίγεται από τη συμπεριφορά κάποιου άλλου οδηγού, τότε προσπαθεί να τον βάλει στη θέση του κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς για να τον φρενάρει, προκαλώντας με χειρονομίες και βρισιές, προσπερνώντας και κόβοντας επίτηδες ταχύτητα, κλπ. Γίνεται ακόμη επιθετικότερος, αν έχει απέναντί του μία γυναίκα, επειδή πληγώνεται ο ανδρικός εγωισμός του. Μη μπλέκετε μαζί του και κρατήστε σε κάθε περίπτωση την ψυχραιμία σας.

7. Ο αργοκίνητος

Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να κινείται γρήγορα, όμως ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας τιμωρεί και εκείνους, οι οποίοι πηγαίνουν αργά σαν χελώνες και καθυστερούν χωρίς λόγο την κυκλοφορία, αντί να επιλέγουν τη δεξιά λωρίδα και να διευκολύνουν την προσπέραση. Δείξτε πάντως απεριόριστη κατανόηση σε αργούς νέους οδηγούς, κάπως έτσι ξεκινήσαμε όλοι.

8. Ο επιδειξίας

Θέλει να τον βλέπουν και προσπαθεί να το πετύχει ανεβάζοντας στα ύψη τα ντεσιμπέλ του ηχοσυστήματος του αυτοκινήτου που οδηγεί. Για να έχει καλύτερο αποτέλεσμα κατεβάζει φυσικά και τα παράθυρα, ώστε να ακούγεται όσο το δυνατόν πιο μακριά. Μία άλλη υποκατηγορία επιδειξία είναι οι αναβάτες δικύκλων και παπιών με κομμένες εξατμίσεις για περισσότερο θόρυβο.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook