Εξεταστική για γκάλοπ-κονδύλια: Αρνείται ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγχο από το 2015

εξεταστική-για-γκάλοπ-κονδύλια-αρνεί-1289228

Με αντεγκλήσεις επί της διαδικασίας και κύριο ζητούμενο τη διεύρυνση του χρονικού φάσματος εξέτασης φαινομένων χειραγώγησης ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων, ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Το ζήτημα έθεσε αρχικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χάρης Θεοχάρης επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά την πρόταση του πρωθυπουργού, για ουδέτερη διατύπωση και διεύρυνση. Λαμβάνοντας το λόγο το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης συμφώνησαν με τη πρόταση για διερεύνηση σε περίοδο προ του 2015, διαμήνυσαν ωστόσο πως κάτι τέτοιο εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να γίνει λόγω της ήδη κατατεθείσας πρότασης.

«Είναι προφανές ότι η πρόταση Θεοχάρη αποσκοπεί στην απονεύρωση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ. Η πρόταση αυτή γίνεται επειδή είμαστε στη διετία της πανδημίας και των ειδικών συνθηκών. Είναι ειδική φάση που βρέθηκε η χώρα, δεν είναι ημερίδα για τις σχέσεις του πολιτικού συστήματος με τα ΜΜΕ και τις δημοσκοπήσεις. Επί της ουσίας η πρόταση που γίνεται είναι να χαθεί η μπάλα να φύγουμε από το ζήτημα της ιδιαίτερης συγκυρίας», είπε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης με τον ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση να επισημαίνει: «Αυτά γίνονται για εντυπώσεις μιας κυβέρνησης που βρίσκεται σε άμυνα γιατί δεν ξέρει πως να εξηγήσει αυτά που θα ακούσετε στη συνέχεια. Η πρότασή μας μπορεί να πάει την εξέταση και πιο πίσω».

«Πρόκειται για πολιτική πρόταση που προσπαθεί να αφαιρέσει δυνατότητα της αντιπολίτευσης να αξιοποιήσει μια δεύτερη ευκαιρία και να κάνει εξεταστική! Αυτά τα πράγματα κ. Θεοχάρη είναι αστεία, δυστυχώς», είπε ο Κ. Σκανδαλίδης από το ΚΙΝΑΛ με τον Θ. Παφίλη από το ΚΚΕ να επισημαίνει: «εμείς από τη πρώτη στιγμή που κατατέθηκε η πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ βάλαμε θέμα να πάει πιο πίσω! Όχι από το 15 αλλά το 11! Στη πράξη αυτή η θέση απορρίφθηκε απ’ όλα τα κόμματα. Δεν εμπλεκόμαστε στη συζήτηση αυτή σήμερα».

Από την πλευρά τους τόσο η Φ. Μπακαδήμα του Μέρα25 όσο και ο Κ. Χήτας από την ΕΛΛΥΣΗ, δήλωσαν ότι είναι και αυτοί θετικοί στη διεύρυνση, κάνοντας ωστόσο λόγο και για αποπροσανατολισμό της συζήτησης.

Πηγή:iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook