Εξετάσεις στα Γυμνάσια: Οι μαθητές θα δώσουν 7 μαθήματα σε 6 μέρες

εξετάσεις-στα-γυμνάσια-οι-μαθητές-θα-δ-1423828

Χθες Παρασκευή 15 Απριλίου ήταν η τελευταία ημέρα μαθημάτων στα σχολεία της χώρας, πριν τις διακοπές του Πάσχα.

Η επιστροφή των μαθητών στα θρανία, θα γίνει την Τρίτη 3 Μαΐου, καθώς η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρθηκε από την Κυριακή 1 Μαΐου στην αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή τη Δευτέρα 2 Μαΐου, οπότε οι μαθητές «κερδίζουν» μία ημέρα διακοπών ακόμη. Στη συνέχεια τους περιμένουν οι ενδοσχολικές και απολυτήριες εξετάσεις ενώ οι Πανελλαδικές εξετάσεις αρχίζουν στις 3 Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά στις εξετάσεις των γυμνασίων που πραγματοποιούνται από την πρώτη έως και τις 15 Ιουνίου, προκύπτει ότι τα 7 μαθήματα θα εξεταστούν σε έξι ημέρες, που απομένουν κενές, καθώς τις υπόλοιπες θα διενεργούνται οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται νωρίτερα. Στόχος είναι, όπως είπε στο protothema.gr o γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης, να καταστεί δυνατό να ανακοινωθούν νωρίτερα οι βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Σε ό,τι αφορά στις εξετάσεις στα γυμνάσια, ο κ. Κόπτσης είπε ότι μπορεί να δώσουν δύο μαθήματα σε μία ημέρα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία θα κλείσουν για το καλοκαίρι στις 15 Ιουνίου, ενώ η λήξη των μαθημάτων στα γυμνάσια είναι προγραμματισμένη για τις 30 Μαΐου. Όλες οι τάξεις των γενικών και επαγγελματικών ημερήσιων και εσπερινών λυκείων θα κλείσουν για μαθήματα από τις 20 Μαΐου. Oι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια θα ξεκινήσουν στις 3 Ιουνίου και στα ΕΠΑΛ μια ημέρα νωρίτερα.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες:

– Λήξη μαθημάτων νηπιαγωγείων – δημοτικών σχολείων: 15 Ιουνίου 2022

– Λήξη μαθημάτων γυμνασίων: 30 Μαΐου 2022

– Λήξη μαθημάτων όλων των τάξεων των γενικών και των επαγγελματικών ημερήσιων και εσπερινών λυκείων: 20 Μαΐου 2022

– Έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών γενικών λυκείων: 3 Ιουνίου 2022

– Έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών επαγγελματικών λυκείων: 2 Ιουνίου 2022.

Tο πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Για τους υποψηφίους των ημερήσιων και εσπερινών γενικών λυκείων οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 3 Ιουνίου παραδοσιακά με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας για όλους τους υποψηφίου και θα ακολουθήσουν τα μαθήματα προσανατολισμού: Τη Δευτέρα 6/6 θα εξετασθούν τα Αρχαία, τα Μαθηματικά και η Βιολογία, την Τετάρτη 8/6 στα Λατινικά, η Χημεία και η Πληροφορική και την Παρασκευή 10/6 σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook