Εσωτερικά αυτοκινήτων από αβγά, φακές και ρύζι!

εσωτερικά-αυτοκινήτων-από-αβγά-φακές-1621270

Φανταστείτε το ταμπλό του αυτοκινήτου σας να είναι κατασκευασμένο από τσόφλια αβγού, υπολείμματα από φακές και φλοιούς από ρύζια.

Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ξεκινήσει να πειραματίζονται σε εναλλακτικά υλικά, σαφώς πιο βιώσιμα, προκειμένου να δημιουργήσουν πιο φιλικά προς το περιβάλλον εξαρτήματα στα μοντέλα τους.

Η BMW για παράδειγμα ήδη παρουσίασε μια νέα τεχνική η οποία χρησιμοποιεί ίνες από σχοινιά και πλαστικά για να κατασκευάσει ένα πιο οικολογικό εσωτερικό στα αυτοκίνητά της, ενώ και η Hyundai έχει επενδύσει σε αυτές τις τεχνολογίες.

Η εταιρεία Callum από τη Μεγάλη Βρετανία εξειδικεύεται στην κατασκευή ειδικών εξαρτημάτων από σπάνια υλικά και έχει γίνει γνωστή από τις συνεργασίες της με την Aston Martin, τη Jaguar και την Porsche. Το νέο project πάνω στο οποίο δουλεύει η Callum είναι τα εξαρτήματα από ανακυκλώσιμα υλικά που προέρχονται από τροφές.

Η πρώτη εφαρμογή της νέας αυτής τεχνικής έγινε σε μια Porsche 911 η οποία ανακατασκευάστηκε και στο εσωτερικό της τοποθετήθηκαν εξαρτήματα από βιώσιμα υλικά. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία πειραματίστηκε πάνω σε ένα νέο υλικό το οποίο προήλθε από την ένωση τσοφλιών από αβγά και ρητίνη.

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό καθώς ήταν βελούδινο σε υφή και αρκετά ανθεκτικό. Σε δεύτερη φάση τοποθετήθηκαν στο υλικό και τσόφλια από φουντούκια κάτι που αύξησε την ανθεκτικότητα κατά 6%.

Πολύ ενδιαφέρον έχει η χρήση σε ρύζι και φακές καθώς μετά από έρευνα και ανάλυση διαπιστώθηκε ότι μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα σε εξαρτήματα φωτισμού και καλύμματα προβολέων. Παράλληλα, πολλά από τα φαγητά μπορούν να χρησιμεύσουν και ως χρωματικές αναβαθμίσεις όπως για παράδειγμα ένα καρότο ή ένα μοβ λάχανο ή τα υπολείμματα καφέ.

Εκτός από υλικά τροφίμων όπως τα αβγά, οι ξηροί καρποί και το ρύζι, μεγάλο ποσοστό των υλικών που χρησιμοποιεί η Callum στη νέα σειρά προϊόντων της προέρχονται από τα ρούχα και τα πλαστικά τα οποία βρίσκουμε σε αφθονία στα απορρίμματα ανακύκλωσης.

Στόχος πάντως της Callum είναι μέχρι το 2030 να έχει παρουσιάσει μια νέα γενιά εξαρτημάτων τα οποία θα προέρχονται 100% από ανακυκλώσιμα φαγητά, ρούχα και πλαστικά.

newsauto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook