Ερντογάν: «Οι κυρώσεις των ΗΠΑ είναι μια επίθεση εναντίον της κυριαρχίας της Τουρκίας»

ερντογάν-οι-κυρώσεις-των-ηπα-είναι-μι-1133608

«Για τι είδους συμμαχία πρόκειται; Η απόφαση αυτή είναι μια ανοικτή επίθεση εναντίον της κυριαρχίας μας», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτόξευσε σήμερα (16/12) πυρά κατά της Ουάσινγκτον, μετά από τις κυρώσεις που επέβαλε στην Τουρκία επειδή αγόρασε το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας χαρακτήρισε αυτήν την κίνηση εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών ως επίθεση ενάντια στην «κυριαρχία» της χώρας του.

«Για τι είδους συμμαχία πρόκειται; Η απόφαση αυτή είναι μια ανοικτή επίθεση εναντίον της κυριαρχίας μας», είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, αναφερόμενος στη συμμετοχή της Τουρκίας και των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.

Μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε πως οι αμερικανικές κυρώσεις θα αποτύχουν στον στόχο τους που, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να αποθαρρύνουν στις προσπάθειες της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε, επίσης, πως οι κυρώσεις δείχνουν μια εχθρική στάση των Ηνωμένων Πολιτειών έναντι της Τουρκίας, αλλά προσέθεσε πως τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από αυτές θα ξεπερασθούν.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook