Χανιά | Έδεσε στη Σούδα ο «εκδικητής» το μεγαλύτερο και νεότερο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ | Photos

χανιά-έδεσε-στη-σούδα-ο-εκδικητής-το-1538861

Στη Σούδα έδεσε σήμερα, Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, το μεγαλύτερο και νεότερο αεροπλανοφόρο του αμερικανικού Ναυτικού (USN), το USS “George H.W. Bush”.

Η «πλωτή πολιτεία» με τα 6.000 άτομα πλήρωμα, κατέπλευσε στον προβλήτα Κ-14 όπου θα παραμείνει για 4 μέρες μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

Το George Bush είχε έρθει στα Χανιά τον Φεβρουάριο του 2017 (ΕΔΩ) όπου είχε παραμείνει για μερικές μέρες για την αναψυχή του πληρώματος. 

Το USS George Bus είναι το 10ο και τελευταίο αεροπλανοφόρο της κλάσης Nimitz το οποίο ναυπηγήθηκε το 2009 και έλαβε το όνομα του από τον George Bush τον πρεσβύτερο, τον 41ο πρόεδρο των ΗΠΑ που ήταν χειριστής μαχητικών στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Με πλήρωμα 3.500 άτομα και επιπλέον 2.500 για την αεροπορία, μήκος σχεδόν 333 μέτρα, και εκτόπισμα 100.000 τόνων, είναι από τα μεγαλύτερα αεροπλανοφόρα παγκοσμίως.

Το USS George H.W. Bush (CVN-77) φιλοξενεί περισσότερα από 85 μαχητικά F/A-18C Ηοrnet, F/A-18E/F Super Hornet, ηλεκτρονικού Πολέμου EA-18G Growler, ιπτάμενα ραντάρ Ε-2C Hawkeye και ελικόπτεραΗΗ-60H.

Μπορεί και αναπτύσσει ταχύτητα 30 κόμβων χάρις τους δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες που διαθέτει με ικανότητα αδιάκοπης λειτουργίας επί 20 χρόνια χωρίς ανεφοδιασμό.

Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης ξεκίνησε η επιβίβαση του πληρώματος στα πούλμαν, για να μεταφερθούν στην πόλη.

zarpanews.gr

11 thoughts on “Χανιά | Έδεσε στη Σούδα ο «εκδικητής» το μεγαλύτερο και νεότερο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ | Photos

    1. Γιατί ρε γέρο? Αν δεν ερχόταν αυτοί θα ερχόταν ο ρωσικός η ίσως ο τουρκικός στόλος.
      Τι προτιμάς?
      Πέρασαν οι εποχές που φωναζατε με τις ντουντουκες τώρα τα οικονοματε όλοι γερά στα Χανιά για αυτό μην το παίζεις αγωνιστής αλλά νοίκιασε και σε εμάς τους «αναμαζωξιαρηδες» όπως μας λέτε,που δουλεύουμε στα χωράφια και στα ξενοδοχεία σας ,κάνα δωμάτιο σε ανθρώπινη τιμή.
      Αλληλεγγύη δε φωνάζετε συνεχώς?
      Που είναι?

      1. Εισαικαθε μερα τρομπ@ς για περνεις και ρεπο;
        Εγω δε θελω πολεμους ρε οργιο, ουτε τενος ουτε ταλλουνου.
        Ουτε μαγαζι εχω ουτε καν σπιτι δικο μου σαν και του λογου σου..
        Σιχαθηκα τση πολεμους και τση στρατοτς και ολα. Και εχνη σαν και σενα ποτ αν ακουσοτνε πραμα διαφορετικο απι την ξλαδικη τουκομνατος τοτς, αμεσως να ξερασουνε χολη.
        Κυριακη σημερα, αμε να δεις μπαλα. Ντα δε σου κοβει και για πραμα αλλο.
        Εχνος, ε εχνος

        1. Πονηροι και ανταρτες του καναπε , παρτε τους ομοϊδεατες σας και αμετε σε κανενα πανηγυρι , να φατε και να πιειτε πραμα μα δεν εισαστε για παραπανω και αφηστε τους ταξικους αγωνες , τους διωγμους και τους αφορισμους ( τα ιδια και τα ιδια λετε μωρε απο 75 …… δε βαρεθηκατε ? ) γιατι γελανε και τα τουβλα μαζι σας , οταν μαζευεστε οι γνωστοι 5 – 6 στην Αγορα. Και να ειστε σιγουροι οτι αν δεν ηταν αυτοι που διαολοστελνετε σημερα θα κουβαλουσατε , ναι ….. εσεις οι γνωστοι 5 – 6 ανταρτες του καναπε , αργιλεδες και τσιμπουκια σε κανα τζαμι στη Παλια Πολη , με πασουμακια στα ποδαρακια σας και σπασμενη τη μεση απο τους τεμεναδες , σα χανουμακια . Πονηροι , ε πονηροι .

  1. Η δίκη μας η αλυσίδα του μυαλού και της κακομοιριας μα μέχρι εκεί φτάνει ! Να ειρωνευτούμε, να προσβάλουμε, να βρίσουμε και να καταχραστούμε ο ένας τον άλλο ! Σαν τούς χοχλιούς, επήγαμε να βγάλουμε την κεφαλή όξω για δυο τρία χρόνια το 1821 με τι πλάτες των επαναστατών αλλά μετά σαν πιστοί ραγιάδες τις ξανά βάλαμε μέσα γιατί το χαρακτηριστικό του ραγιά είναι άσε τον άλλο να βγάλει το φίδι από την τρύπα ! Και φτάσαμε να έρχεται ένα καράβι στα νερά μας, ένα καραβι μέ την αιχμή της τεχνολογίας του πλανήτη κι αντί να προκαλέσει συζήτηση για την τεχνολογία του το ραγιάδικο μυαλό αρχίζει τις κατάρες και τις προσβολές για το γείτονα ραγιά που είναι απόλυτη ένδειξη στο παρόν και το μέλλον του τόπου μας ! Κρατάτε γερά τις Θερμοπυλες σας …..σταυραετοί ντελικαληδες ! Ο Τσιπρας, το ΚΚΕ και ο μητσοτακης σας δείχνουν το χρέος σας οταν ξεχνατε να βελάζετε !

  2. Μάάάλιστα! Κάποτε καίγονταν το ακρωτήρι μόλις εμφανιζόταν τα αεροπλανοφόρα. Τώρα το ακρωτήρι γέμισε ωραιότατες βίλες κι όμορφα εξοχικά και μάλλον οι «Εξεγέρσεις είναι εκτός του κλίματος» που λέει και το άσμα! Όσο για τους συμμάχους μας, για όλη τη φασαρία δεν μας αφήνουν και παραπονεμένους, τόσο κόσμος εκεί μέσα δεν αφήνει και λίγα στα μαγαζιά, κάθε είδους. Ας κάνουμε κουράγιο λοιπόν σύντροφοι γιατί εμάς μπορεί να μας διώξουν απ΄ τον τόπο μας τις βάσεις ΠΟΤΕ! Κι όποιος πιστεύει το αντίθετο μάλλον είναι αιθεροβάμων

  3. Ολοι κονομανε στην μπιζνα της βασης ειδικα οσοι γλυφουν τοπικους αρχοντες οποτε stfu που λενε και οι αμερικανοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook