Έρχεται η «Έξυπνη Μεταποίηση»: Το Ταμείο Ανάκαμψης ρίχνει «ζεστό χρήμα» στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Κρήτης | Video

έρχεται-η-έξυπνη-μεταποίηση-το-ταμε-1495981

Οι επιδοτήσεις είναι σημαντικές, φθάνουν ανάλογα με το πρόγραμμα ( ή και την Περιφέρεια) ως και το 50% των επενδυτικών δράσεων, ενώ στα προγράμματα που η ενίσχυση δίνεται μέσω voucher η επιδότηση φτάνει στο 90% της δαπάνης

Παρουσιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Εμπορικοβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, το πρόγραμμα «Έξυπνη Μεταποίηση».

Πρόκειται για μία δράση η οποία απευθύνεται σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και σκοπό έχει την ενίσχυση της τεχνολογικής τους υποδομής και την αναβάθμιση του κατασκευαστικού τους εξοπλισμού με χρήση έξυπνων τεχνολογιών αιχμής, με χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, καθώς και την εκπαίδευση του ανθρωπίνου δυναμικού στις ανωτέρω υποδομές.

Με το πρόγραμμα, χρηματοδοτούνται επενδυτικά σχέδια που αφορούν σε τεχνολογίες του ευρύτερου πεδίου του λεγομένου Industry 4.0 και συνεισφέρουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τον αυτοματισμό των γραμμών παραγωγής, την άμεση επικοινωνία μεταξύ συσκευών που χρησιμοποιούν ενσύρματα και ασύρματα κανάλια επικοινωνίας, καθώς και την παραγωγή πρωτότυπων και εξατομικευμένων προϊόντων.

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματέα της Βιομηχανίας, Θέμις Ευτυχίδου η δράση θα δώσει συνολικά 73 εκατομμύρια ευρώ

Ανά επιχείρηση θα υπάρχει ένα ελάχιστο ποσό 300.000 ευρώ μέχρι 6εκ πλαφόν.

«Έχουμε τρεις πυλώνες οι οποίοι πρόκειται να χρηματοδοτηθούν. Την ρομποτική, την τεχνητή νοημοσύνη και την έξυπνη βιομηχανική παραγωγή. Τα οφέλη των επιχειρήσεων είναι ότι θα μπορέσουν να βρουν την πηγή χρηματοδότησης για να μπορέσουν να μετασχηματίσουν την παραγωγή τους» δήλωσε.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Αντώνης Παπαδεράκης δήλωσε πως «η μεταποιητική δραστηριότητα είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας και στην Περιφέρεια έχουμε σημαντικά ελλείματα. Είναι ο μόνος δρόμος και για τη χώρα μας αλλά και για την Περιφέρεια Κρήτης, να αυξήσουμε την αξία των παραγόμενων προϊόντων που έχουμε.

Ο πρόεδρος του Εμπορικοβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης σημείωσε πως «το πρόγραμμα θα δώσει το προβάδισμα σε όσες επιχειρήσεις το επιλέξουν να μπορούν να είναι ανταγωνιστικές σε ένα πάρα πολύ δύσκολο περιβάλλον, επιχειρηματικά».

Ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Δυτικής Κρήτης, Σπύρος Σοφιανός έκανε λόγο για μία εξαιρετική πρωτοβουλία. «Είναι μία προσπάθεια η οποία βοηθά στο να προχωρήσουμε στον εκσυγχρονισμό της μεταποιητικής δραστηριότητας, στον δευτερογενή τομέα».

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος τμήματος Δυτικής Κρήτης, Παντελής Πετσετάκης δήλωσε: «Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για τις 4.000 μεταποιητικές επιχειρήσεις της Κρήτης, που θα έχουν την δυνατότητα να επενδύσουν στον εκσυγχρονισμό και στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους ως βιομηχανίες και να έχουν μία ωφέλεια 50% των επενδύσεων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook