Επίσκεψη Ξανθού στα Λευκόγεια Ρεθύμνου – «Καμπανάκι» για τον ΤΟΕΒ της περιοχής, λόγω κινδύνου χρεωκοπίας

επίσκεψη-ξανθού-στα-λευκόγεια-ρεθύμν-1536929

Επίσκεψη στα Λευκόγεια του Δήμου Αγίου Βασιλείου και στον ΤΟΕΒ της περιοχής πραγματοποίησε ο βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός.

Στο επίκεντρο ήταν τα σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας του ΤΟΕΒ λόγω της έκρηξης του ενεργειακού κόστους, αλλά και λόγω της έλλειψης ενός σχεδίου για την αναβάθμιση του αρδευτικού δικτύου και της ορθολογικής χρήσης του νερού. Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ κ. Σ. Βούρβαχη, τα μέλη του ΔΣ και το προσωπικό του ΤΟΕΒ, καθώς και τον πρόεδρο της Τ.Κ. Λευκογείων κ. Γ. Ανδρουλιδάκη, ο Α. Ξανθός ενημερώθηκε για την τεράστια αναπτυξιακή σημασία του Οργανισμού και τη συμβολή στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και της τοπικής οικονομίας, αλλά και για τα μείζονα λειτουργικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο τετραπλασιαμός της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Οι εκπρόσωποι του ΤΟΕΒ ζητούν επιτακτικά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να σταματήσει η υπερκοστολόγιση από τη ΔΕΗ και να ρυθμιστεί με βιώσιμο τρόπο το ήδη συσσωρευμένο χρέος του Οργανισμού, αλλιώς θα οδηγηθεί σε πλήρη χρεωκοπία και σε συνακόλουθη κατάρρευση της γεωργικής και κτηνοτροφικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Α. Ξανθός δεσμεύτηκε ότι θα αναδείξει το θέμα με ερώτηση του στη Βουλή.

Στη συνέχεια ο Α. Ξανθός επισκέφθηκε τη μονάδα παραγωγής και επεξεργασίας φαρμακευτικής κάνναβης που λειτουργεί στα Λευκόγεια και ενημερώθηκε από τους

ιδιοκτήτες της για την πολύ σημαντική αναπτυξιακή σημασία που έχει για τη χώρα και για τον τόπο αυτή η διεθνώς αναδυόμενη αγορά.

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε και συνομίλησε με κατοίκους των Λευκογείων οι οποίοι του μετέφεραν τη μεγάλη δυσκολία που βιώνουν οι οικογένειες τους λόγω των δυσβάστακτων αυξήσεων σε ρεύμα-καύσιμα-είδη πρώτης ανάγκης.

Ο Α. Ξανθός επεσήμανε τις κυβερνητικές ευθύνες για την αναποτελεσματική διαχείριση της ενεργειακής, πληθωριστικής και υγειονομικής κρίσης και τόνισε την ανάγκη αλλαγής πορείας στα πολιτικά πράγματα της χώρας, με τη συγκρότηση μιας νέας προοδευτικής κυβερνητικής πλειοψηφίας που θα στηρίξει την κοινωνία και θα «θωρακίσει» το Κράτος Δικαίου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook