Επίδομα θέρμανσης: Αυξάνεται και διευρύνεται η περίμετρός του – Εξετάζεται μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα ΜΜΜ

επίδομα-θέρμανσης-αυξάνεται-και-διευ-1518388

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, προανήγγειλε, την Κυριακή (04/09), την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης, τη «διεύρυνση της περιμέτρου του» όπως είπε χαρακτηριστικά και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για φθηνές μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις στον ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Οικόνομου ανέφερε για την ενέργεια και το επίδομα θέρμανσης: «Σε ό,τι αφορά στην ηλεκτρική ενέργεια, έχουμε μέτρα οριζόντια, σε ό,τι αφορά στα καύσιμα τρέχει το Fuel Pass 2, θα δούμε με ποιους τρόπους […] θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και εκεί. Σε ό,τι αφορά στο επίδομα θέρμανσης, κάθε χρόνο έχουμε και περισσότερα χρήματα και διευρυμένη περίμετρο και φέτος δεν θα μπορεί να είναι διαφορετικά. Έχουμε αποδείξει ότι καταλαβαίνουμε απαιτήσεις και ανάγκες του κόσμου και ανταποκρινόμαστε σε αυτό».

Ακόμα, ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι τα μέτρα για την ακρίβεια και την αύξηση των τιμών στην ενέργεια θα είναι συνεχή για όσο διαρκέσει η κρίση, την οποία παρομοίωσε με την πανδημία, καθώς – όπως είπε – είναι εξωγενής, προκαλεί οικονομικά προβλήματα και απαιτεί οικονομική στήριξη των πολιτών.

Στο τραπέζι οι φθηνές μετακινήσεις

Πάντως, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Γιάννης Οικονόμου αποκάλυψε πως στο τραπέζι των μέτρων που εξετάζει η κυβέρνηση είναι και σχέδιο μείωσης της τιμής των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Χαρακτηριστικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι το εν λόγω μέτρο αφορά στην καθημερινότητα των πολιτών, στη μετακίνηση, στην εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας από τα ΙΧ, τονίζοντας: «Τα αρμόδια υπουργεία θα αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα που υπάρχει».

Τέλος, ο Γιάννης Οικονόμου είπε: «Σε κάθε πτυχή του οικονομικού βίου των ανθρώπων, είτε αυτό αφορά κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, είτε αφορά στην αντιμετώπιση των οικονομικών πιέσεων στην καθημερινότητα, στο σούπερμάρκετ, στις αγορές του, είτε αφορά στη θέρμανσή του, έχοντας πλήρη ενσυναίθηση των προβλημάτων, η κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε δυνατότητα που υπάρχει με προσοχή για να μην τινάξουμε την οικονομία στον αέρα».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook