Έπεσαν τα πρώτα τηλέφωνα – Συζητάνε και με ξενοδοχεία στα Χανιά για την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων-μεταναστών

έπεσαν-τα-πρώτα-τηλέφωνα-συζητάνε-κα-934784

Έντονο είναι το τελευταίο διάστημα το ενδιαφέρον από τους αρμόδιους, ώστε να βρεθούν ξενοδοχειακές μονάδες που θα ενοικιαστούν για πρόσφυγες και μετανάστες ανά την Επικράτεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, τις τελευταίες ημέρες ολοένα και περισσότεροι Χανιώτες ξενοδόχοι ή ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, δέχονται τις πρώτες αναγνωριστικές κλήσεις για να αποτυπωθούν οι πρώτες διαθέσεις.

Στην εγκύκλιο που έχει ήδη γίνει γνωστή αναφέρεται πως, «το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενδιαφέρεται να μισθώσει κτίρια τουριστικών καταλυμάτων και συγκροτήματα κατοικιών για τις ανάγκες υποδοχής πολιτών τρίτων χωρών και ανιθαγενών, αιτούντων άσυλο» και συμπληρώνει:

«Προκειμένου να διερευνηθεί η διαθεσιμότητα ακινήτων, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι (φυσικά ή νομικά πρόσωπα ως ιδιοκτήτες ή και κάτοχοι ακινήτων δυνάμει σχετικών συμβάσεων), να υποβάλουν σχετική δήλωση ενδιαφέροντος».

Οι πρώτες κλήσεις εντοπίζονται στις τουριστικές περιοχές των Δήμων Χανίων, Αποκόρωνα, Πλατανιά και Κισσάμου, με τους ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών δομών να είναι στην πλειοψηφία τους αρνητικοί.

Η διάρκεια της μίσθωσης είναι έξι μήνες με με δυνατότητα μονομερούς παράτασης εκ μέρους του Υπουργείου μέχρι έξι μήνες επιπλέον.

Ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το πως θα γίνει η κατανομή των προσφύγων-μεταναστών στις περιοχές της ενδοχώρας και τα νησιά, ούτε το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Για τους ενδιαφερόμενους πάντως, η εκδήλωση ενδιαφέροντος γίνεται αποκλειστικά με την υποβολή σχετικού αιτήματος στην πλατφόρμα του ΕΣΗΔΗΣ (www.promitheus.gr), μετά την σχετική ανάρτηση της οριστικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Πληροφορίες : ΥΠ.Υ.Τ. 210 9285151, 210 9285122, 210 9285130

email :[email protected]

2 thoughts on “Έπεσαν τα πρώτα τηλέφωνα – Συζητάνε και με ξενοδοχεία στα Χανιά για την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων-μεταναστών

  1. Είναι αστείο να συζητάμε για την στέγαση των προσφύγων-μεταναστών όταν δεν έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα της στέγασης των ντόπιων οικογενειών, των εκπαιδευτικών, των στρατιωτικών, των φοιτητών κ.α. Απλά αστείο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook