Επένδυση «μαμούθ» στα Χανιά σε γνωστό σημείο λίγο έξω από το κέντρο της πόλης

επένδυση-μαμούθ-στα-χανιά-σε-γνωστό-871741

Μία τεράστια επένδυση, ίσως η μεγαλύτερη που έχει γίνει στα Χανιά στον τομέα του τουρισμού και των ακινήτων τα τελευταία χρόνια, έχει αρχίσει να δρομολογείται από την Εθνική Πανγαία σε συνεργασία με την εταιρεία ανάπτυξης Dimand.

Πρόκειται για ένα σχέδιο ύψους σχεδόν 50 εκατομμυρίων ευρώ που περιλαμβάνει κατοικίες και ξενοδοχείο σε ένα από τα πιο γνωστά σημεία της πόλης των Χανίων, τον χώρο της ΑΒΕΑ στη Νέα Χώρα.

Μάλιστα η εταιρία ποντάρει πολλά στο όλο εγχείρημα καθώς τα Χανιά αποτελούν έναν από τους πλέον αναπτυσσόμενους προορισμούς που συνδυάζει αυθεντικότητα στην εμπειρία, καλή αεροπορική πρόσβαση, ενδοχώρα και δυνατότητες 12μηνης σεζόν.

Το σύγχρονο συγκρότημα κατοικιών και ξενοδοχείου θα αναπτυχθεί σε δύο εκτάσεις 11,4 στρεμμάτων, που διαθέτει στα Χανιά η ΑΕΠ Χανίων και διαθέτουν αποτίμηση 14 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την οικονομική έκθεση της εταιρείας για το έτος 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη προχωρήσει η αδειοδοτική διαδικασία και ο σχετικός χαρακτηρισμός κτηρίων που βρίσκονται στην έκταση από το ΚΑΣ ως αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί και η μελέτη για τις προδιαγραφές του όλου έργου.

Εξάλλου, η Εθνική Πανγαία πριν λίγες μέρες ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για την εξαγορά 40% των μετοχών της εταιρείας Alpha Επενδυτική Περιουσία Χανίων (ΑΕΠ Χανίων) προς περίπου 3,5 εκατ. ευρώ. Το υπόλοιπο 60% της εταιρείας, που αποτελεί μέλος του τραπεζικού ομίλου Alpha, έχει περιέλθει στο κοινό σχήμα που έχει ιδρύσει η Dimand με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

zarpanews.gr

6 thoughts on “Επένδυση «μαμούθ» στα Χανιά σε γνωστό σημείο λίγο έξω από το κέντρο της πόλης

  1. Οσο και να πουλάνε πάλι εδώ θα μείνουν….
    Δεν μπορούν να τα πάρουν μαζί τους.
    Έτσι κάποτε το λιμάνι ήτανε των Ενετών, τώρα πάλι δικό μας είναι.
    Δε βαριέσαι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook