Εντυπωσιακή αύξηση διασώσεων στις παραλίες Δήμου Χανίων – Ούτε ένας πνιγμός εντός ωραρίου ναυαγοσώστη

εντυπωσιακή-αύξηση-διασώσεων-στις-πα-1291313

Πάρα πολλή δουλειά είχαν φέτος οι ναυαγοσώστες στον Δήμο Χανίων και σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ναυαγοσωστικής Σχολής Χανίων «Ocean Lifeguard», Παύλο Λιτινάκη, χρειάστηκε να επέμβουν 198 φορές για να διασώσουν λουόμενους. Το εντυπωσιακό είναι ότι κανένας άνθρωπος δεν πνίγηκε στη θάλασσα εντός του ωραρίου των ναυαγοσωστών.

Η ναυαγοσωστική κάλυψη διήρκεσε από τις 17 Ιουνίου ως τις 30 Σεπτεμβρίου στον Δήμο Χανίων και σημειώθηκαν 4 σοβαρά περιστατικά όπου οι ναυαγοσώστες κλήθηκαν να επαναφέρουν ανθρώπους που είχαν καταρρεύσει, σε όλες τις περιπτώσεις από παθολογικά προβλήματα.

Σε 3 από τις 4 περιπτώσεις η επαναφορά ήταν επιτυχής, ενώ μια γυναίκα απεβίωσε.

Στις παραλίες του Δήμου Χανίων υπήρχαν φέτος 28 ναυαγοσωστικοί πύργοι, ενώ καθημερινά σε επιφυλακή ήταν 33 ναυαγοσώστες. Σε περιπτώσεις κακοκαιρίας, σε κάποιες περιοχές προστίθεντο και άλλοι ναυαγοσώστες ώστε να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες. Συνολικά 45 άνθρωποι εργάστηκαν για την κάλυψη των παραλιών.

«Χρησιμοποιήθηκε πολύ και ο νέος εξοπλισμός», δήλωσε στο zarpanews.gr ο κ. Λιτινάκης. «Οι απινιδωτές χρησίμευσαν στην επαναφορά των περιστατικών όπου είχαμε ανθρώπους που κατέρρευσαν, τα τζετ σκι και τα σκάφη χρειάστηκαν για να βγάλουμε από τη θάλασσα ανθρώπους όταν είχε έντονο κυματισμό. Χρησιμοποιήθηκαν πολύ και τα φαρμακεία. Ήταν όμως μια πολύ δύσκολη σεζόν, μόνο μια χρονιά έχει ξαναϋπάρξει όταν πλησιάσαμε τις 200 διασώσεις. Συνήθως είναι πολύ λιγότερες. Πέρσι είχαμε λίγο περισσότερες από 60, πρόπερσι 90«, ανέφερε ο επικεφαλής των ναυαγοσωστών. Αιτία της αύξησης αυτής, σύμφωνα με τον κ. Λιτινάκη, ήταν οι καιρικές συνθήκες, με τη θάλασσα να είναι «φουσκωμένη» περισσότερο από το συνηθισμένο.

Τα στοιχεία αυτά αφορούν μονάχα τις παραλίες του Δήμου Χανίων και όχι ολόκληρου του νομού.

Από σήμερα 1η Οκτωβρίου δεν υπάρχει ναυαγοσωστική κάλυψη στις περισσότερες παραλίες του νομού, υπάρχουν όμως ακόμα λουόμενοι, οι οποίοι καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook