Εννιαπλάσια αντισώματα φέρεται να έχει η δεύτερη δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson

εννιαπλάσια-αντισώματα-φέρεται-να-έχ-1205655

Εννέα φορές αύξηση στα επίπεδα αντισωμάτων ατόμων που έλαβαν μια δεύτερη,«αναμνηστική» δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία, βάσει μελετών στις οποίες και προέβη.

Η εταιρεία δεν έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με το πότε ή πόσα άτομα συμμετείχαν στην κλινική δοκιμή, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε κυβερνητική βάση δεδομένων, η αναμνηστική δόση χορηγήθηκε έξι μήνες μετά τον πρώτο εμβολιασμό.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ενίσχυση της απόκρισης των αντισωμάτων σε συμμετέχοντες ηλικίας 18 έως 55 ετών, καθώς και σε 65 ετών και άνω που έλαβαν «χαμηλότερη» αναμνηστική δόση.

Σύμφωνα με την J&J, οι ερευνητές διαπίστωσαν αναλυτικότερα,  ότι τα επίπεδα αντισωμάτων αυξήθηκαν εννέα φορές σε άτομα που έλαβαν τη δεύτερη δόση του εμβολίου, συγκριτικά με έναν μήνα μετά τη λήψη της αρχικής δόσης.

Το παραπάνω, οδηγεί σε ένα πρώτο συμπέρασμα των ειδικών πως μια δεύτερη δόση του εμβολίου της για τον κορωνοϊό ενισχύει την ανοσολογική απόκριση, δικαιολογώντας μια «αναμνηστική» χορήγηση μετά από οκτώ μήνες.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) εκτιμούν ότι οι εμβολιασμένοι με J&J όντως θα χρειαστούν ενισχυτική δόση, ωστόσο περιμένουν περισσότερα δεδομένα πριν προχωρήσουν σε ανακοινώσεις.

«Ανυπομονούμε να συζητήσουμε με τις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης αναμνηστικής δόσης οκτώ ή και παραπάνω μήνες μετά τον αρχικό εμβολιασμό», τόνισε ο Δρ Μαθάι Μάμεν, επικεφαλής της παγκόσμιας έρευνας για την «Janssen Pharmaceutical unit» της J&J.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook