«Ένα καταφύγιο πρότυπο για όλη την Ελλάδα για τα αδέσποτα στον δήμο Χανίων»: Κλινική, σπα, γυμναστήριο, πάρκο, αθλητικοί χώροι
Υπερσύγχρονες υποδομές για την διαμονή, αποθεραπεία, άθληση και αναψυχή 48 αδέσποτων ζώων, περιλαμβάνει το καταφύγιο – κλινική αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Χανίων που θα κατασκευαστεί στο Καμπάνι Ακρωτηρίου.
Το έργο πλέον έχει λάβει όλες τις εγκρίσεις και παίρνει τον δρόμο της δημοπράτησης και αφορά μια επένδυση 2,4 εκ ευρώ «που θα αποδώσει πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία» σύμφωνα με την δημοτική Αρχή.
Το έργο έχει ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών προς χρηματοδότηση (ως προς ένα μεγάλο μέρος) ενώ όπως σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιάννης Νικηφοράκης, στόχος είναι «να αποτελέσει πρότυπο και για άλλους δήμους στη χώρα.
Σύμφωνα με τη μελέτη στον χώρο έκτασης 107.396,35 τ.μ. θα δημιουργηθούν μεταξύ άλλων, κτίριο διοίκησης-κλινικής – συστέγαση υπηρεσιών προσωπικού και κλινικής, δύο δομές φιλοξενίας σκύλων 48 θέσεων, χώρος πάρκου ζώων για άσκηση και εκδηλώσεις, κερκίδες με στέγαστρο για φιλοξενία επισκεπτών.
Την ικανοποίησή του από την παρουσίαση εξέφρασε ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κουνουπιδιανών, Γιώργος Γαϊτανόπουλος, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του καταφυγίου αλλά και να γίνουν έργα και πέραν του καταφυγίου που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή.
Κλείνοντας την συζήτηση, ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης έκανε λόγο για ένα αποτέλεσμα που σπάει τα στερεότυπα σε σχέση με τις δομές αυτές και λειαίνει αντιδράσεις και γωνίες στον δημόσιο διάλογο.
«Συγκρατώ τις αγωνίες που εκφράστηκαν σε σχέση με τη λειτουργία της δομής και ειδικά την στελέχωση. Έχουμε συγκεκριμένες λύσεις τις οποίες θα παρουσιάσουμε» τόνισε.















Τα χάλια των σχολείων δεν τα βλέπετε, τα σκυλιά μας μάραναν. 2.5; εκατομμύρια για σπα σκύλων και σχολείο να μοιάζουν νερά με την πρώτη βροχή.
Το έχετε χάσει τελείως νομίζω!!!
Ούτε για τους ανθρώπους δεν υπάρχουν αυτά .Κοιτάξτε πρώτα το νοσοκομείο που υπολειτουργεί
Βρε παιδιά… Μην παραπονιέστε. Είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Απλώς καθυστέρησε λίγο ως είθισται στις χώρες του νότου. Δεν γνωρίζετε ότι η ακρίβεια της ώρας έχει εφαρμογή σε χώρες που ζουν οι αγχωμένοι άνθρωποι; Εδώ εμείς είμαστε χαλαροί, άνετοι, παραθαλάσσιοι τύποι, ευλογημένοι. Όμως οφείλω να τους παραδεχτώ! Πολύ καλοστημένο το αστείο, μακέτες, κατόψεις, φωτορεαλιστικές απεικονίσεις, μπράβο! Αξιοζήλευτη δουλειά και κατευθείαν από τα trends του Instagram! Χειροπιαστό παράδειγμα για το πόσο ο δήμος ενδιαφέρεται για την ψυχαγωγία των δημοτών του! “Γέλως άκαιρος κλαυμάτων παραίτιος”.