Έλβη Στασσίνου: Ζητώ τον δεύτερο σταυρό των Χανιωτών

έλβη-στασσίνου-ζητώ-τον-δεύτερο-σταυρ-885468

Στην τελική ευθεία του προεκλογικού της αγώνα βρίσκεται η Έλβη Στασσίνου. Η υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία ζητάει για ακόμη μία φορά τις ψήφους των Χανιωτών -αν όχι τον πρώτο, έστω τον δεύτερο σταυρό-, χωρίς ωστόσο να υπόσχεται… διορισμούς και χάρες.

«Εγώ δεν γνώριζα ότι θα ήμουν υποψήφια, αυτό επιβεβαιώθηκε όταν με πήραν από τα γραφεία του κόμματος. Δεν είχαν κάποια ένδειξη προηγουμένως, αν και όλοι το θεωρούσαν δεδομένο» σχολίασε αναφορικά με την απόφαση του κόμματος να κατέβει με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Για τον προεκλογικό της αγώνα, έκρινε οτι «είναι δύσκολο να κάνεις προεκλογικό αγώνα σε 19 ημέρες, αφού χρειάζεται και η φυσική παρουσία για να γνωρίσεις τον κόσμο, βοηθούν όμως πολύ τα social media και τα ΜΜΕ. Ωστόσο, υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που έχουν διαφορετικά κριτήρια, θέλουν προσωπική επαφή και μια… τσικουδιά.»

Για τις υποψηφιότητες της ΝΔ στα Χανιά και τις εκλογές του 2015:

«Δεν μπορούσα να ξεκινήσω προεκλογική εκστρατεία χωρίς να ξέρω σίγουρα οτι θα είμαι στο ψηφοδέλτιο, οπότε χάθηκε χρόνος. Πριν την κάθοδο της Ντόρας Μπακογιάννη υπήρχε μεγαλύτερη βεβαιότητα οτι θα είμαι υποψήφια. Σε αυτές τις εκλογές, επίσης, υπάρχει υπερπληθώρα υποψηφίων, γιατί έχουν κάτι να κερδίσουν. Το 2015 το έκανες με απόλυτη ανιδιοτέλεια, έχανες χρόνο και χρήμα επειδή πίστευες στο κόμμα.

Ήταν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα, το 2015 είχαν εγκαταλείψει οι περισσότεροι, στο πλευρό μας ήταν μόνο οι πιστοί και ένθερμοι υποστηρικτές. Το κλίμα άλλαξε. Αυτό φάνηκε και από τα ποσοστά στις ευρωεκλογές. Κάποια άνθρωποι γύρισαν πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ. Για έναν υποψήφιο της ΝΔ η χειρότερη εκλογική περιφέρεια είναι τα Χανιά. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι. »

Για την δική της πορεία και προοπτική στην πολιτική:

«Πάντα μένω σταθερή στις απόψεις μου. Ξεκίνησα από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και το 2015, εντελώς τυχαία, μου προτάθηκε να συμμετάσχω στις εκλογές. Δεν είχα καμία σχέση με την πολιτική, ξεκίνησα με πολύ μεγάλες δυσκολίες, χωρίς κάποιο προνόμιο, απέκτησα πιο πολλούς τίτλους σπουδών απ’ οτι χρειάζομαι, επαγγελματικά είμαι πάρα πολύ καλά. Είμαι μια επαγγελματίας, εργάζομαι σκληρά όπως όλος ο κόσμος, καταλαβαίνω τις δυσκολίες.

Το ζήτημα της πολιτικής προέκυψε, θεωρώ οτι μπορώ να επιλύσω πάρα πολλά προβλήματα, όπως κάθε δικηγόρος. Γνωρίζω τον δημόσιο τομέα και τις αγκυλώσεις της νομοθεσίας. Το κάνω για να βοηθήσω το κοινωνικό σύνολο και να αφήσω και κάποιο έργο. Είμαι νέο άτομο, δεν έχω φθαρεί και νομίζω οτι μπορώ να βοηθήσω.»

Δεν είναι ευχαριστημένη με το έργο της κυβέρνησης στα Χανιά:

«Δεν έχουν γίνει κατά την άποψή μου ιδιαίτερα σημαντικά έργα στα Χανιά. Θα πρέπει να προχωρήσει το θέμα του ΒΟΑΚ, όπως δεσμεύθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρέπει πχ να υπάρχει άλλος ένας γιατρός στην Παλαιόχωρα. Μου ζητούσαν διορισμούς, όμως δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, είναι ψέμα να το υπόσχεσαι. Είναι παλιά νοοτροπία, έτσι επιβίωναν οι πολιτικοί, αφού οι διορισμοί γίνονταν πολύ εύκολα. Αυτοί που το υπόσχονται, ψεύδονται».

Για το μείζον ζήτημα των ξενοδόχων, την κατάργηση του φόρου διαμονής:

«Όλοι θέλουν να καταργηθεί. Η άποψη των ξενοδόχων είναι οτι κάνει μεγάλη ζημιά στον τουρισμό. Στην Ευρώπη αυτά επιστρέφονται ανταποδοτικά στον Δήμο, ενώ εδώ πηγαίνουν στα ταμεία του κράτους. Όμως, αντίστοιχοι ανταγωνιστικοί προορισμοί δεν τον έχουν και η πρόθεσή μας είναι να καταργηθεί.»

zarpanews.gr

One thought on “Έλβη Στασσίνου: Ζητώ τον δεύτερο σταυρό των Χανιωτών

  1. δηλαδη για να καταλαβω θεωρει σιγουρο οτι ο πρωτος θα παει στη ντορα?

    τι κουκλοθεατρο ειναι αυτο?απιθανη δηλωση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook