Ελεύθερο το 30% των κλινών ΜΕΘ λέει η Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας

ελεύθερο-το-30-των-κλινών-μεθ-λέει-η-εται-1106805

Υπάρχουν διαθέσιμα 337 κρεβάτια ΜΕΘ σε κρατικά και στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής, ανακοίνωσε σήμερα η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου, εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας (ΕΕΕΘ).

Σύμφωνα με την ΕΕΕΘ, από αυτά τα κρεβάτια, τα 107 έχουν διατεθεί για τις ανάγκες των ασθενών με Covid-19, ενώ εντός των επομένων ημερών θα προστεθούν άλλα 42 σε νοσοκομεία του ΕΣΥ. Σήμερα, το 30% των κλινών ΜΕΘ στην Αττική είναι ελεύθερες προς διάθεση, ενώ από τις κλίνες ΜΕΘ για Covid-19 είναι ελεύθερες το 40% από αυτές.

Πάντως, σύμφωνα με την ΕΡΤ η πληρότητα στην Αττική για τις κλίνες ΜΕΘ για Covid-19 βρίσκεται κοντά στο 100% για όλα τα ιδρύματα που νοσηλεύουν περιστατικά κορονοϊού. Τα νοσοκομεία Σωτηρία και Ευαγγελισμός που είναι τα βασικά ιδρύματα αναφοράς έχουν πληρότητα 100%, ενώ και στις υπόλοιπες κλινικές η πληρότητα βρίσκεται ανάμεσα στο 95% – 100%

Στη σημερινή σύσκεψη, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, αποφασίστηκε να προστεθούν άλλες 19 κλίνες στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», ενώ θα γίνουν και προσπάθειες να μετατραπούν κι άλλες μονάδες γενικών περιστατικών σε μονάδες για κορονοϊό. Επισημαίνεται ότι στην περιφέρεια δεν υπάρχει πρόβλημα αυτή τη στιγμή, καθώς η πληρότητα βρίσκεται στο 10%.

Ενδεικτικά της κατάστασης είναι τα όσα δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη ενημερώνοντας πως έχουν ξεκινήσει να «εκκενώνονται ΜΕΘ που δεν ήταν Covid-19 για να μετατραπούν και αυτές σε Covid-19».

Η κ. Παγώνη τόνισε (ΣΚΑΪ) ότι αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 580 άτομα με κορονοϊό. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη, ενώ στις ΜΕΘ υπάρχουν νέοι άνθρωποι, μέχρι και 17 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

«Αυτή τη στιγμή ο Ευαγγελισμός έχει φρακάρει. Δεν μπορεί να πάρει άλλους ασθενείς, είναι γεμάτος και με κρούσματα Covid-19» ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μια ημέρα μετά τη γνωστοποίηση πως το νοσοκομείο Νίκαιας αδυνατεί πλέον να νοσηλεύει επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.

Η Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι σήμερα εκκενώνονται Μονάδες Εντατικής στο Αττικό, ενώ θα ακολουθήσει το Γεννηματά και άλλα νοσοκομεία.

Σε κάθε περίπτωση, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, το οποίο ανακοίνωσε ότι σταματά τη νοσηλεία περιστατικών Covid-19 με ένα αιχμηρό κείμενο κατά της κυβέρνησης.

efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook