Σήμερα η έκθεση για τη Μελίνα Μερκούρη στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

σήμερα-η-έκθεση-για-τη-μελίνα-μερκούρη-939591

Η Έκθεση αφίσας και αρχειακού υλικού επιμέλειας Λευτέρη Λαμπράκη, με θέμα, ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΉ ΤΗΣ, ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό, την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, ώρα 20.00, στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, την ημερομηνία που η Μελίνα «άρχισε το ταξίδι της προς τα άστρα».

Η Έκθεση, που πραγματοποιείται με αφορμή την ανακήρυξη από το Υπουργείο Πολιτισμού του έτους 2020, ως Έτος ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, θα διαρκέσει από το Μάρτιο μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2020, ώρες 10.00 πμ – 1.00 μμ & 6.00 μμ – 9.00 μμ.

Περιλαμβάνει κινηματογραφικές και θεατρικές λιθόγραφες και offset αφίσες από τις καλλιτεχνικές και πολιτικές δραστηριότητες της Μελίνας Μερκούρη. Επίσης, δίσκους μουσικής, θεατρικά προγράμματα, περιοδικά και αποκόμματα εφημερίδων, απ’ όλο τον κόσμο. Το υλικό καλύπτει τη χρονική περίοδο 1920 -1994 και φιλοδοξεί να αναδείξει την προσωπικότητα, την πορεία στο θέατρο και στον κινηματογράφο και το πολιτικό έργο της Μελίνας Μερκούρη.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν ημερίδες, κινηματογραφικές προβολές και μουσικές βραδιές.

Οι δράσεις συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Χανίων, το Πνευματικό Κέντρο Χανίων και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook