Eκπαιδεύονται οι μελισσοκόμοι στα Χανιά – Προβλήματα, λύσεις, πρακτικές και εξέλιξη του κλάδου | Video

eκπαιδεύονται-οι-μελισσοκόμοι-στα-χαν-1884575

Τα προβλήματα και τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μελισσοκόμοι στα Χανιά, τίθενται προς συζήτηση στο τριήμερο σεμινάριο που πραγματοποιείται από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα και τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Χανίων, στο Πνευματικό Κέντρο.

Πρωταρχικό ζήτημα που τέθηκε προς συζήτηση ήταν η διαχείρηση των μελισσιών σε σχέση με την κλιματική αλλαγή που έχει επηρεάσει τα μέγιστα, τόσο την παραγωγή του μελιού όσο και τον πληθυσμό των μελισσών, λόγω του πολύ ξηρού καλοκαιριού.

Μέσα σε άλλα, θα επισημανθούν ζητήματα, όπως πως το πως μπορούν τα μελίσσια να γίνου περισσότερο παραγωγικά, τα προβλήματα στα μελίσσια και τους μελισσοκόμους, αλλά και οι ασθένειες και οι τρόποι αντιμετώπισής τους.

Αναφορικά με το Κρητικό μέλι, ο Γεωπόνος Γιώργος Μοσχίδης που ήταν ο εκπαιδευτής της δράσης ανέφερε πως είναι διάσημο και φημισμένο καθώς παράγεται κυρίως από τα άγρια φυτά.

Το πρόβλημα όμως φέτος με την παραγωγή ήταν τεράστιο, λόγω της ανομβρίας και επηρέασε κατά κόρον την μελισσοκομία, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει περιθώριο βελτίωσης για τους μελισσοκόμους, με την εφαρμογή καλύτερων πρακτικών για καλύτερα αποτελέσματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook