Εκκενώθηκαν έξι σχολεία στον Κολωνό – Χτυπήθηκε αγωγός φυσικού αερίου
Συναγερμός σήμανε το πρωί της Πέμπτης (22/10) στον Λόφο Κολωνού, όταν αγωγός φυσικού αερίου υπέστη ζημιά κατά τη διάρκεια εργασιών εκσκαφής, προκαλώντας διαρροή κοντά σε σχολικό συγκρότημα. Για λόγους ασφαλείας, αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση σχολείων που βρίσκονται στην περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εργοληπτική εταιρεία που εκτελούσε εργασίες για λογαριασμό του δήμου πραγματοποιούσε εκσκαφές κοντά στο σχολικό συγκρότημα, προκειμένου να αποκαταστήσει βλάβη σε υπόγεια καλωδίωση, στο πλαίσιο παρεμβάσεων για τον ηλεκτροφωτισμό.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών, το συνεργείο χτύπησε αγωγό φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα να προκληθεί μικρής έκτασης διαρροή σε μικρή απόσταση από τις σχολικές εγκαταστάσεις.
Προληπτική εκκένωση των σχολείων
Παρότι, σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, η διαρροή ήταν περιορισμένη, αποφασίστηκε η απομάκρυνση μαθητών και εκπαιδευτικών από τα γειτονικά σχολεία, ώστε να αποφευχθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος. Η εκκένωση πραγματοποιήθηκε προληπτικά, καθώς το περιστατικό σημειώθηκε κοντά σε χώρους όπου βρίσκονταν μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί πότε θα ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της ζημιάς και θα επιτραπεί η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες.






