«Είναι σαν να μας λένε πρέπει να πάμε σε πόλεμο – αγοράστε τις σφαίρες» – Περισσότερα μέτρα ζητούν οι γονείς μαθητών στα Χανιά

είναι-σαν-να-μας-λένε-πρέπει-να-πάμε-σε-1354621

Την ανησυχία των γονέων μαθητών σχολείων των Χανίων για τον τρόπο με τον οποίο επαναλειτουργούν τα σχολεία μετέφερε ο Σταύρος Ζώης, Γραμματέας της Ομοσπονδίας Γονέων Κρήτης, μιλώντας στο ZARPA RADIO 89,6 και την Φανή Νικηφοράκη.

«Το σωστό είναι τα σχολεία να λειτουργούν. Το θέμα είναι όμως να λειτουργούν με ασφάλεια και αυτήν την στιγμή δεν έχουμε την αίσθηση ότι λειτουργούν με ασφάλεια και όλοι οι φόβοι που είχαμε τις προηγούμενες μέρες, δυστυχώς επαληθεύονται.

Δύο μέρες λειτουργούν τα σχολεία και τα κρούσματα αυξάνονται» τόνισε.

Ο κ. Ζώης αναφέρθηκε στους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε καραντίνα, τονίζοντας πως οι αναπληρώσεις τους πρέπει να γίνουν με μαζικούς διορισμούς και όχι με μπαλώματα:

«Είναι φυσικό ότι από τον κορονοϊό πλήττονται όχι μόνο μαθητές αλλά και καθηγητές. Αυτή τη στιγμή το Υπουργείο είπε ότι θα διορίσει 16 άτομα. Εμείς θεωρούμε ότι λείπουν 76 άτομα.

Όσον αφορά στην Α’ βάθμια εκπαίδευση, παίρνουν τους εκπαιδευτικούς που υπάρχουν στα ολοήμερα, τα καταργούν, παίρνουν εκπαιδευτικούς από την παράλληλη και τους βάζουν στα κανονικά τμήματα κάτι που είναι τραγικό για τα παιδιά αυτά. Και το χειρότερο βέβαια όταν λείπει ένας εκπαιδευτικός είναι τα παιδιά να μοιράζονται σε διάφορα τμήματα, δηλαδή μεγαλύτερη διασπορά» ανέφερε.

Περισσότερα τεστ

Παράλληλα, ο κ. Ζώης τόνισε πως η πρόσβαση σε δωρέαν διαγνωστικούς ελέγχους θα πρέπει να είναι εξασφαλισμένη για όλους τους μαθητές:

«Ξεκίνησε να λειτουργεί κινητή μονάδα στον ΕΦΚΑ στην Λεωφ Σούδας, για τους μαθητές. Ωστόσο όπως ενημερώθηκαν οι γονείς, τα τεστ γίνονται 12:30 με 16:30 καθημερινά. Τι να κάνει λοιπόν ο γονέας που θέλει να κάνει το τεστ για να πάει το παιδί του στο σχολείο και να πάει στη δουλειά του;» σημείωσε.

«Εμείς λέμε ότι αυτές οι μονάδες είναι πολύ λίγες και υποστελεχωμένες. Ζητάμε περισσότερες μονάδες, σε πιο βολικά σημεία, με διευρυμένο ωράριο. Το σωστό θα ήταν κάθε μεγάλο συγκρότημα να έχει μια μονάδα από τον ΕΟΔΥ.

Ο κόσμος αυτήν την στιγμή αναγκάζεται να τρέχει σε ιδιώτες και να χρυσοπληρώνει.

Είναι σαν να μας λένε πρέπει να πάμε σε πόλεμο – αγοράστε τις σφαίρες» είπε κλείνοντας.

zarpanews.gr

One thought on “«Είναι σαν να μας λένε πρέπει να πάμε σε πόλεμο – αγοράστε τις σφαίρες» – Περισσότερα μέτρα ζητούν οι γονείς μαθητών στα Χανιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook