Εφετείο Χανίων: Το σενάριο του βαλλιστικού αναλυτή για τη διπλή δολοφονία στ’ Ανώγεια

εφετείο-χανίων-το-σενάριο-του-βαλλιστ-1635690

Με την κατάθεση του πραγματογνώμονα Γιάννη Τσιάμπα, ειδικού οπλουργού και βαλλιστικού αναλυτή, ολοκληρώθηκε η εξέταση των μαρτύρων του κατηγορητηρίου στην δίκη για το διπλό φονικό στ’ Ανώγεια που θα συνεχιστεί την Παρασκευή στο Εφετείο Χανίων.

Ο κ. Τσιάμπας, εξετάστηκε από το Δικαστήριο για περισσότερες από 2,5 ώρες και διεκόπη πολλές φορές εξαιτίας αντιπαράθεσης μεταξύ των συνηγόρων των δύο πλευρών. Να σημειωθεί ότι η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί με την εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης, ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνεται έτερος πραγματογνώμονας βαλλιστικός αναλυτής, ο κ. Γιώργος Ραυτόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίαμπα, η σκηνή του εγκλήματος που στοίχισε τις ζωές του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη και του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη, είναι μια «καθαρή και τακτοποιημένη σκηνή εγκλήματος» όπου «όλα ταιριάζουν μεταξύ τους και τα ευρήματα ταυτοποιούνται». Έχουν παιχτεί οκτώ πυροβολισμοί. Οι 7 από το όπλο του κατηγορούμενου και ο ένας από το όπλο του Γιώργου Ξυλούρη. 

«Βρέθηκαν 8 κάλυκες, 7 από το όπλο του κατηγορούμενου και ένας από το όπλο του Ξυλούρη. Υπάρχουν 8 βολές, 8 τραύματα, τα 7 στον Ξυλούρη και το 1 (σσ θανάσιμο) στον Λευτέρη Καλομοίρη ενώ στο σώμα του Ξυλούρη υπάρχει και ένα τραύμα από επανείσοδο.

4 βολίδες βρέθηκαν στον τόπο του συμβάντος και οι 4 έπληξαν τον Γεώργιο Ξυλούρη.» σημείωσε και έκανε λόγο για ένα «καθαρό και τακτοποιημένο σκηνικό εγκλήματος, όλα τα εγκλήματα ταιριάζουν μεταξύ τους».

Σύμφωνα με  τον κ. Τσιάμπα, πρώτες παίχτηκαν οι δύο εξ επαφής (ακουμπηστές) μπαλωθιές, από τον κατηγορούμενο προς τον Γεώργιο Ξυλούρη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η βολή που σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη ήταν ο τρίτος κατά σειρά πυροβολισμός. Προέρχεται από το όπλο του Γεωργίου Ξυλούρη από απόσταση 25 έως 45 εκ και παίχτηκε ενώ ήδη ο Ξυλούρης ήταν τραυματισμένος στον μηρό και σε ανισορροπία»

Η εξέταση του μάρτυρα εξελίχθηκε εν μέσω έντονου εκνευρισμού καθώς η πλευρά της υπεράσπισης αμφισβητεί την χρονική αλληλουχία των γεγονότων και αναμένεται να δώσει μια εντελώς διαφορετική εκδοχή της υπόθεσης. Άλλωστε ο κατηγορούμενος υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή ότι σκότωσε τον Ξυλούρη στην θέα του νεκρού πατέρα του.

Σημειώνεται ότι και τα δύο όπλα παραδόθηκαν σε επόμενο χρόνο στις αρχές με τον κ. Τσιάμπα να σημειώσει ωστόσο ότι αυτό δεν έχει επηρεάσει την υπόθεση καθώς «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτά ήταν τα δύο όπλα του συμβάντος.»

Επίσης και η σκηνή του εγκλήματος είχε καθαριστεί με νερό και χλωρίνη, κάτι που τέθηκε στον μάρτυρα από τους συνηγόρους υπεράσπισης, με τον ίδιο να απαντά ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση.

zarpaenws.gr

One thought on “Εφετείο Χανίων: Το σενάριο του βαλλιστικού αναλυτή για τη διπλή δολοφονία στ’ Ανώγεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook