Δύο επικές αγγελίες! Ιδιοκτήτες σε παράκρουση – Αναπληρωτές σε απόγνωση, σε Χανιά και Ηράκλειο…

δύο-επικές-αγγελίες-ιδιοκτήτες-σε-παρ-1521021

Άκουσαν πως στην Κρήτη υπάρχει έλλειψη κατοικιών και… το τερμάτισαν ορισμένοι ιδιοκτήτες που προσπαθούν να αισχροκερδήσουν με αδιανόητες απαιτήσεις για χαμηλής ποιότητας σπίτια…

To zarpanews.gr αλίευσε στο διαδίκτυο και σας παρουσιάζει δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα επικών αγγελιών…

Δυάρι για Κροίσους…

Πρώτα θύματα; Οι «νομάδες της εκπαίδευσης» οι αναπληρωτές που έχουν έρθει εδώ και 10 μέρες περίπου στο νησί, αναζητώντας κατοικία…

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα αναπληρώτριας που την κάλεσαν να παρουσιαστεί στο Ηράκλειο.

«Έχω πέντε μέρες εδώ με τα δύο μου μωρά στο αμάξι, όλη μέρα ψάχνω και δεν βρίσκω τίποτα. Και αν κάτι βρω στα 600 ευρώ είναι 1 ώρα και κάτι απ΄το σχολείο μου. Το πιο τραγικό…

Άρχισα πλέον να ρωτάω αυτούς που νοικιάζουν airbnb… Μια ευγενική κατά τα άλλα κυρία ζήτησε για το κλουβί που νοίκιαζε για σπίτι το μικρό ποσό των 1.100 ευρώ για δυάρι. Σε ποιους απευθύνονται; Σε τι κοινό και ζητάνε 1.100;» σημειώνει!

Δυάρι μόνο για καθαρίστριες

Πίσω στα Χανιά, ιδιοκτήτης ακινήτου στα Παχιανά ζητάει για δυάρι 400 ευρώ, με τους γνωστούς πλέον ρατσιστικούς αποκλεισμούς «όχι παιδιά» «όχι κατοικίδια».

Το πηγαίνει όμως ένα βήμα παραπέρα, ζητώντας η «κυρία» που θα το νοικιάσει να καθαρίζει κιόλας το διπλανό δυάρι…

Μήπως την θέλει και για νύφη;

Προφανώς η αξιοποίηση της ατομικής περιουσίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο είναι θεμιτό και ζητούμενο στην σημερινή κοινωνία.

Όμως ας μπει κάπου κι ένα μέτρο γιατί μπορεί να στοχεύουμε στην ανάπτυξη, όμως πυροβολούμε τα ίδια μας τα πόδια.

zarpanews.gr

6 thoughts on “Δύο επικές αγγελίες! Ιδιοκτήτες σε παράκρουση – Αναπληρωτές σε απόγνωση, σε Χανιά και Ηράκλειο…

  1. έχει παραγίνει το κακό με τα ενοίκια και τα AirBnb Πανελλαδικά!Δεν είναι δυνατόν να θέλουν 2 βασικούς μισθούς για να μείνει κάποιος!έλεος πια!

  2. Τυχαία έχουμε καπιταλισμό; Προσφορά και ζήτηση, Τι δεν καταλαβαίνουμε; Εδώ στην κατοχή σου έτρωγαν την περιουσία για λίγο λάδι τώρα θα αλλάξουμε; Προσοχή, δεν τα βάζω με τους ιδιοκτήτες, στο κάτω κάτω δικαίωμά τους είναι, νόμιμο είναι. Ηθικό;
    Στο εμπόριο δεν υπάρχει ηθική υπάρχει κέρδος, το τι θα γίνει με τους ανθρώπους που αναζητούν εργασία μακριά από τον τόπο τους αυτό μάλλον δεν ενδιαφέρει κανέναν πόσο μάλλον την κυβέρνηση, είπαμε, νεοφιλελευθερισμός, αν δεν τον θέλαμε δεν θα υπήρχε. Όσο για την περίφημη φιλοξενία των Κρητικών αμφιβάλλω αν υπήρξε ποτέ, μάλλον για άλλον έναν ελληνικό μύθο πρόκειται, η φιλοξενία στην Κρήτη έχει τιμή και μάλιστα τσουχτερή.

    1. Τίμιος?? Ουδείς – Τέλσπαντ…
      Δεν έχεις άδικο, είμαστε σε καιρούς ολιστικούς, φιλελέυθερους, από επιλογή.
      Χολή για την Κρήτη τους Κρητικούς και την φιλοξενία γιατί? Θες να μου πεις ότι αν μπορούσες να βγάλεις περισσότερα χρήματα θα έλεγες ΟΧΙ. Πρώτα θα εξέταζες ΑΝ είναι ηθικό! Ότι δεν φτάνει η αλεπού τα λέει κρεμαστάρια.
      Στην τελική αν δεν μπορούμε να σε ευχαριστήσουμε, δόξα το Θεό υπάρχουν δύο πλοία για Πειραιά και έξι πτήσεις την ημέρα – δεν σε κρατάει κανείς με το ζόρι. Σε όποιον δεν αρέσουμε να πάει αλλού.
      Προς Θεού δεν συμφωνώ με όλη την κατάσταση που επικρατεί, έχω γιό που είναι φοιτητής στο 4αρτο έτος, αλλά δεν μπορώ τέτοιου είδους υποκριτικά σχόλια.

  3. Αυτό το σκηνικό, να το αντιπαραβάλλετε με την φραση «φευγουν οι νεοι» και με την φράση «δεν υπαρχει κανείς να δουλέψει τα χωράφια».
    Ας αναρωτηθουν αυτοί που θέλουν να νοικιάσουν την ιδιοκτησια τους με ολοκληρο βασικό μισθό, αν οι δικοι τους άνθρωποι θα έμεναν εκει με αυτό το κοστος.
    Οι βασεις στο Πολυτεχνείο Κρητης είναι χαμηλές και πεφτουν, και πολυ μικρό ποσοστό φοιτητών είναι εκεί σαν πρώτη επιλογή. Με αλλα λόγια, οι σχολες ειναι ειναι ο κατιμας.
    Τα καταστήματα προσφέρουν χαμηλή ποιότητα σε υψηλές τιμές, καταλληλα για τουρισμό που ειναι εκει για λιγες μέρες και μετα ας μείνουν πίσω ερείπια.
    Η ποιότητα ζωής πεφτει, το κοστος ζωης ανεβαίνει.
    Δεν φεύγουν οι νεοι, εκδιώκονται.

    ΥΓ ηδη σε πόλεις οπως το Παρισι και η Βαρκελώνη, μέσω του κρατικού μηχανισμού επισήμως περιορίζεται η διαθεσιμοτητα των ακινητων για βραχυπρόθεσμη μίσθωση.

  4. Ιδίως για τους εκπαιδευτικούς υπάρχει άμεση λύση αν θέλει ο Δήμος Χανίων.
    Τόσα δημόσια κτήρια άδεια, πχ πρώην δημαρχείο Ακρωτηρίου αλλά και πολλά ενοριακά κέντρα πολιτιστικοί σύλλογοι αλλά και το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει πάρα μα πάρα πολύ στεγασμένο χώρο που δεν χρησιμοποιείται.
    Πραγματικά τρέλλα… Μόνο εδώ στα Χανιά γνωρίζω προσωπικά ένα σωρό χώρους επιπλωμενους με μπάνιο κτλ που στέκουν άδεια !!!

    Και ΝΑΙ οπωσδήποτε πρέπει να περιοριστεί η ενοικίαση und Airbnb σε πολυκατοικίες μέσα στις πόλεις.

    Αλλά μην τα βάζετε με τους ιδιοκτήτες δεν φταίνε αυτοί για την κατάσταση αλλά η πολιτεία.

    Όσο για τους φοιτητές καλομαθανε τόσα χρόνια ο καθένας την γκαρσονιέρα του και το αμαξάκι του
    .

    Ας συγκατοικησουν 2 η 3 σε ένα διαμέρισμα να μοιραστούν το ενοίκιο όπως σε κάθε άλλη χώρα μα μόνο καλό θα τους κάνει και ίσως με την συγκατοίκηση λυθεί και το δημογραφικό;-)

  5. Όταν είδαν την «γλύκα» των εσόδων από τα Airbnb χαζοί είναι οι Χανιώτες να δίνουν ως.. ιδιοκτήτες σπιτιών…αποθηκών…παραγκών… στάβλων(!) και ότι έχει καθείς στην κατοχή του σε φοιτητές που τους τα καταστρέφουν η σε δημόσιους που αδυνατούν να πλγρώσουν τα ενοίκια που ζητάνε?? Όταν το χρήμα ρέει τόσο εύκολα δύσκολα το αποχωρίζεσαι…
    Ας βάλει το Κράτος περισσότερους φόρους σε τέτοιου είδους εκμεταλλεύσεις ακίνητης περιουσίας και τότε ίσως να υπάρχουν και περισσότερα ακίνητα διαθέσιμα ….Τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους πως μπήκαν τόσο εύκολα???????????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook