Δολοφονία Σούζαν Ήτον: Δεν την σκότωσαν στη σπηλιά – Οι λεπτομέρειες είναι προς όφελος του δράστη ή των δραστών

δολοφονία-σούζαν-ήτον-δεν-την-σκότωσα-891313

Υπό άκρα μυστικότητα συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ήτον η σορός της οποίας εντοπίστηκε σε υπόγειο Γερμανικό καταφύγιο- τούνελ, τη Δευτέρα το βράδυ στην περιοχή Πυργιανά, στο Μάλεμε.

Με συντονισμένες κινήσεις και μεγάλη προσοχή, η αστυνομία εξετάζει ενδελεχώς κάθε στοιχείο που έχει στα χέρια της προκειμένου να φτάσει βήμα βήμα στην εξιχνίαση του εγκλήματος και την τιμωρία του δράστη ή δραστών. Ήδη μάλιστα ξεκίνησαν και οι πρώτες προσαγωγές υπόπτων.

Στην προσπάθεια της διαλέυκανσης της υπόθεσης, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης, η βοήθεια των ιατροιδικαστών Αντώνη Παπαδομανωλάκη και Σταμάτη Μπελιβάνη, είναι πολύτιμη, καθώς από την ολοκλήρωση της πρόσφατης νεκροψίας-νεκροτομής, υπήρξαν σημαντικά ευρήματα, τα οποία μεταφέρθηκαν από την πρώτη στιγμή στις αρμόδιες υπηρεσίες και πρόσωπα.

Τις τελευταίες ώρες, ωστόσο το φως της δημοσιότητας, βλέπουν από απλά σενάρια μέχρι… απίστευτες θεωρίες συνωμοσίας, σχετικά με τα αίτια και τις συνθήκες, που τελέστηκε το ειδεχθές αυτό έγκλημα. Από το αν η Αμερικανίδα επιστήμονας, μαχαιρώθηκε, αν υπήρχαν σεξουαλικά κίνητρα, αν το κομμένο αυτί έγινε πριν το θάνατό της ή από τρωκτικά κ.α.

Ωστόσο, ο Προϊστάμενος Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Αντώνης Παπαδομανωλάκης σε δηλώσεις του στο zarpanews.gr επανέλαβε κατηγορηματικά, πως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τίποτα, αφού εκτιμά πως « όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και εξετάζονται! Όταν ένα πτώμα είναι σε σήψη, είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις προθανάτιες από μεταθανάτιες κακώσεις».

Άλλωστε και από τα μέχρι τώρα ευρήματα της πολύωρης και επίμονης εξέτασης φαίνεται πως πρόκειται για μία περίπλοκη εγκληματική ενέργεια, κάτι που επιβεβαιώνει και ο κ. Παπαδομανωλάκης επισημαίνοντας: «Έγινε κάτι … περίπλοκο και ο θάνατος της Αμερικανίδας δεν ήταν άμεσος. Δεν είναι δηλαδή όπως γίνεται με ένα πυροβολισμό… Εδώ υπήρχε διάρκεια και συνέβη κάτι το περίπλοκο» τόνισε ο διακεκριμένος Κρητικός ιατροδικαστής.

Μάλιστα ο κ. Παπαδομανωλάκης επικαλούμενος την απαραίτητη «σιγή ιχθύος», προκειμένου να μην υπάρξει παρακώλυση στο έργο των Αρχών, έσπευσε να υπογραμμίσει ότι «οι οδηγίες που έχουμε είναι να λέμε όσα χρειάζεται ο συμπολίτης μας για να προφυλαχθεί… Από κει και πέρα όλες οι λεπτομέρειες είναι προς όφελος του δράστη ή των δραστών… Γιατί μην ξεχνάτε επίσης πως ο τόπος που βρέθηκε το πτώμα, δεν είναι και ο τόπος εγκλήματος …».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook