Δολοφονία Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: Σπάνιο ντοκουμέντο από το μοιραίο βράδυ του 2008

δολοφονία-αλέξανδρου-γρηγορόπουλου-964007

Eντεκα χρόνια πριν, νωρίς το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Το συγκλονιστικό βίντεο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου προκάλεσε έναν «σεισμό» κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα, που διήρκεσαν για αρκετές ημέρες.

Η επέτειος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όπως κάθε χρόνο, θα τιμηθεί και φέτος με πλήθος διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα και με την αστυνομία, με στόχο να αποτραπούν τυχόν επεισόδια, να λαμβάνει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Από τα ταραγμένα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008, έχουν κυκλοφορήσει πολλά βίντεο, τα οποία είχαν τραβηχτεί μέσα από την «καρδιά» των επεισοδίων. Ενα από αυτά που ξεχώρισε, ωστόσο, ήταν ένα 20λεπτο ντοκουμέντο, το οποίο μαγνητοσκοπήθηκε αμέσως μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στις εικόνες αποκαλύπτονται οι πρώτες συγκρούσεις οργισμένων διαδηλωτών με τα ΜΑΤ, γύρω από το σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (Μεσολογγίου και Τζαβέλλα) και τη Ζωοδόχου Πηγής. Στο ίδιο βίντεο -και συγκεκριμένα στο δεύτερο λεπτό- εμφανίζεται συντετριμμένος ο αδελφικός φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Νίκος Ρωμανός, ο οποίος ήταν μπροστά στη δολοφονία.

Το βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου:

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook