Δήμος στην Κρήτη κινδυνεύει με τσουχτερά πρόστιμά επειδή δεν έχει ναυαγοσώστες στις παραλίες

δήμος-στην-κρήτη-κινδυνεύει-με-τσουχτ-1252011

Ο Δήμος Φαιστού κινδυνεύει από σήμερα 1η Ιουνίου με «τσουχτερά» πρόστιμα, καθώς δεν έχουν εγκατασταθεί ακόμα ναυαγοσώστες στις παραλίες. Είναι μάλιστα ο μοναδικός δήμος στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, που δεν έχει γίνει αυτή η διαδικασία.

Κι αυτό, διότι σύμφωνα με πληροφορίες από τον Δήμο Φαιστού δεν δόθηκε από το αρμόδιο υπουργείο ούτε η απαραίτητη χρηματοδότηση αλλά ούτε και το χρονικό περιθώριο, για να «πιάσουν» δουλειά οι ναυαγοσώστες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μόλις στις 28 Μαΐου εστάλη η χρηματοδότηση η οποία μάλιστα φαίνεται πως δεν επαρκεί για τις 13 θέσεις σε παραλίες του δήμου.

Ενώ ο δήμος χρειάζεται περίπου 250.000 ευρώ τελικά από το αρμόδιο υπουργείο δόθηκαν περίπου 70.000 ευρώ, με τον Δήμο Φαιστού να πρέπει τώρα από δικούς του πόρους να καλύψει το υπόλοιπο ποσό. Το φετινό ποσό μάλιστα είναι αρκετά μειωμένο και από την περυσινή χρηματοδότηση η οποία ανερχόταν στις 120.000 ευρώ.

Ο χρόνος όμως, επισήμως, έχει τελειώσει και πλέον, σε περίπτωση ελέγχου από το λιμενικό ο Δήμος Φαιστού, απειλείται με «τσουχτερά» πρόστιμα. Ο Δήμος Φαιστού έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες, για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών, με την ελπίδα όλα να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό.

creta24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook