Δήλωση-κόλαφος Καπραβέλου: Βαπτίζουν «COVID ΜΕΘ» αστελέχωτες ΜΕΘ

δήλωση-κόλαφος-καπραβέλου-βαπτίζουν-1154046

Ραγδαία αύξηση του ημερήσιου αριθμού των θανάτων από Covid-19 σημειώνεται στη χώρα μας και ο Νίκος Καπραβέλος μίλησε στο iEidiseis για τα αίτια της ελληνικής τραγωδίας.

Αποτυχία στους εμβολιασμούς

Αναλυτικά, ο διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ότι «είμαστε από τις πρώτες χώρες σε αριθμό θανάτων από κορονοϊό και ανά εκατομμύριο αλλά και κατά απόλυτο αριθμό.

Τους τελευταίους μήνες είμαστε μάρτυρες ενός καταστροφικού ιού που καταστρέφει κυριολεκτικά πνευμονικό παρέγχυμα.

Δεύτερον, το ποσοστό των εμβολιασμών στην Ελλάδα είναι πολύ μικρότερο από αυτό περίμενε ο καθένας.

Υπάρχουν περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα όπου ο πλήρης εμβολιασμός, με την τρίτη δόση (διότι ολοκληρωμένος εμβολιασμός θεωρείται πλέον αυτός που έχει γίνει και η τρίτη δόση, στο εξής και η τέταρτη για κατηγορίες συνανθρώπων μας), είναι ελάχιστος.

«Ανακοινώσεις που συσκοτίζουν τα πράγματα»

Μάλιστα, αυτό που συσκοτίζει τα πράγματα είναι ότι στο ποσοστό των εμβολιασμών που ανακοινώνουν -και μοιάζει υψηλό- βάζουν μέσα και αυτούς που έχουν κάνει την πρώτη δόση. Μα η πρώτη δόση δεν σε προφυλάσσει, ούτε η δεύτερη πια.

Σήμερα (18/1) πέθανε στη μονάδα μου ένας διπλά εμβολιασμένος, 62 χρονών, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος δεν ήθελε να κάνει την τρίτη δόση.

Με άλλα λόγια, ο εμβολιασμός μας, δηλαδή η άμυνά μας, είναι πολύ μικρή.

«Βαπτίζουν «COVID ΜΕΘ» αστελέχωτες ΜΕΘ»

Επιπλέον μιλούν για 1.000 κλίνες εντατικής. Έχει αναρωτηθεί κανένας πόσες από αυτές λειτουργούν πραγματικά; Δηλαδή πόσες είναι στελεχωμένες με εξειδικευμένους γιατρούς και νοσηλευτές;

Και το Παπαγεωργίου και το ΑΧΕΠΑ και το Ιπποκράτειο μα και το Παπανικολάου, όπου δουλεύω, δεν μπορούν να στελεχώσουν μονάδες ή χώρους που αναπτύχτηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, διότι δεν έχουν εξειδικευμένο προσωπικό.

Στο δικό μου νοσοκομείο, η 18κλινη μονάδα, κείνη που ‘χε εγκαινιάσει τότε ο Μητσοτάκης, ακόμα να στελεχωθεί. Ακόμα, αυτήν την στιγμή, είναι από ‘’δω κι από κει’’.

Επιπλέον, το Παπαγεωργίου έχει πολλούς ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Το Ιπποκράτειο επίσης έχει πολλούς ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Και μετά από όλα αυτά αναρωτιόμαστε γιατί έχουμε τόσο υψηλό αριθμό θανάτων από κορονοϊό στην Ελλάδα;

«Καταρρέει και εγκαταλείπει λόγω υγείας το υγειονομικό προσωπικό»

Επίσης, επί δύο χρόνια το υγειονομικό προσωπικό έχει εξουθενωθεί. Κι ούτε που ‘χει δει και κανέναν κίνητρο να το κρατήσει κάπως. Δύο χρόνια αδιάκοπου ‘’χειμώνα’’ έχουμε εμείς.

Σήμερα, στο νοσοκομείο μου, 4 νοσηλεύτριες σήκωσαν τα χέρια ψηλά, από τη μέση τους. Τις ‘’άφησε’’ η μέση τους. Έμπειρο προσωπικό, ε; Κυριολεκτικά έμπειρο προσωπικό, αλλά με πολλά συναπτά χρόνια στη εντατική πια. Δεν αντέχουν άλλο.

«Διαλυμένο ΕΣΥ, αποτυχία και στην πειθώ»

Ακόμα, άνθρωποι νοσούν βαριά και δεν έρχονται στο νοσοκομείο ή έρχονται όταν είναι πολύ αργά. Ακόμα και ιδιαιτέρως ευάλωτοι άνθρωποι. Βλέπουμε ακτινογραφίες πνευμόνων με βαριά νόσηση και ο ασθενής αρνείται να κάνει εισαγωγή.

Επιπλέον αυτήν τη στιγμή λείπει η πρωτοβάθμια περίθαλψη, και όχι μόνο. Δεν υπάρχει ούτε φροντίδα, δηλαδή πρόληψη. Και δεν υπάρχει ο γιατρός που θα μιλήσει σε τοπικό επίπεδο με τον κάθε άνθρωπο και θα τον πληροφορήσει και θα τον βοηθήσει. Πώς θα πειστούν οι άνθρωποι; Είναι ίδιο η τηλεόραση και το ίδιο η άμεση επαφή με τον επιστήμονα; Και η παραπληροφόρηση είναι ένα θέμα, όλες αυτές οι ψευδείς ειδήσεις που διασπείρονται μέσω του διαδικτύου.

Αυτήν την ‘’πληγή’’ του δημοσίου συστήματος υγείας, όλα αυτά που κάποτε υπήρχαν και τώρα χάνονται, είχαν πει από την αρχή (σ.σ.: της πανδημίας) ότι η Ελλάδα θα την πληρώσει πανάκριβα. Τίποτε δεν έχουμε αναπτύξει σε αυτόν τον τομέα.

Όσον αφορά στην Εκκλησία, εγώ θυμάμαι τον παλιό ιερέα, κείνον που ερχόταν στο σπίτι και μιλούσε όμορφα και σοφά. Σοφά, κι επειδή κείνοι οι παπάδες έλεγαν ‘’ό,τι πει η Επιστήμη, εμείς δεν ξέρουμε από αυτά’’. Σήμερα…».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook