Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ξέρανε τι είχε έρθει να κάνει ο Ρουπακιάς, γι’ αυτό του ανοίξανε χώρο» κατέθεσε μάρτυρας της δολοφονίας Φύσσα

δίκη-χρυσής-αυγής-ξέρανε-τι-είχε-έρθε-1629702

Ο αυτόπτης μάρτυρας εξιστόρησε τα γεγονότα που προηγήθηκαν του φονικού χτυπήματος του Γιώργου Ρουπακιά, καθώς και τα όσα είδε κατά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

«Και βλέπω τον Παύλο να τον χτυπάνε τρεις… Είδα τον Ρουπακιά, βγήκε έξω από το αμάξι, πήγε κατευθείαν στον Παύλο και τον μαχαίρωσε.» Άλλη μία περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα όσων έγιναν τη νύχτα που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, άκουσε σήμερα, Τετάρτη (15/02) το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο φίλος του Φύσσα, Ηλίας Κοντονικόλας, ο οποίος το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 βρέθηκε στο Κοράλλι, όπου ο μουσικός με φίλους του έβλεπαν τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο μάρτυρας εξιστόρησε τα γεγονότα που προηγήθηκαν του φονικού χτυπήματος του Γιώργου Ρουπακιά, τονίζοντας πως μέσα στην καφετέρια Κοράλλι δεν έγινε τίποτα που να δικαιολογεί όσα ακολούθησαν. Και αυτός ο μάρτυρας είπε για την ομάδα των χρυσαυγιτών που τους κυνήγησε μετά το τέλος του αγώνα, αλλά και για εκείνους που κύκλωσαν τον Παύλο Φύσσα και στη συνέχεια «άνοιξαν χώρο» για να περάσει ο δράστης της δολοφονίας. Είπε επίσης πως χτυπούσαν και τον ίδιο και πως όλα αυτά γίνονταν παρουσία αστυνομικών που δεν έκαναν τίποτα.

«Τον Παύλο τον γνώριζα από τότε που έκανε μουσική με τους Active Member στο Πέραμα. Πηγαίναμε σε συναυλίες, είχαμε κοινές παρέες, βγαίναμε πολλές φορές μαζί» είπε ο κ. Κοντονικόλας στην αρχή της κατάθεσής του.

Αναφερόμενος στα άτομα από τη Χρυσή Αυγή που βρίσκονταν μέσα στο καφέ, ο μάρτυρας είπε πως «φορούσαν την παραλλαγή την κλασική, με το παντελόνι μέσα από τα άρβυλα, ξυρισμένα κεφάλια, μαύρες μπλούζες και τους έβλεπα ότι μας κοιτούσαν όλη την ώρα».

Σύμφωνα με τον φίλο του μουσικού. όταν βγήκαν από το μαγαζί «ένιωσα ότι υπήρχε ένα κλίμα τρόμου και φόβου» καθώς «σε σκοτεινό σημείο είδα κάπου 5 άτομα με κράνη που τα κρατούσαν». Όπως είπε, είδαν το κονβόι με το αυτοκίνητο του Ρουπακιά και τις επτά μηχανές που το συνόδευαν «με την ίδια αμφίεση, κράνη, παραλλαγές».

Ο κ. Κοντονικόλας συνέχισε λέγοντας πως: «Από το αυτοκίνητο μας ρωτάνε αν αυτή είναι η Κεφαλληνίας και ο Παύλος σκύβει και του απαντάει «εδώ είσαι»… Τότε ακούσαμε φωνές και βρισιές, «ελάτε πίσω ρε κότες» και είπαμε να φύγουν οι κοπέλες για να μη μας επιτεθούν γιατί καταλάβαμε ότι έρχονταν για εμάς. Οι περισσότεροι έστριψαν στα στενά, όμως εμένα και τον Παύλο μάς προλάβανε.

Μας χτυπούσαν με τα άρβυλα και τα κράνη.. Και βλέπω τον Παύλο να τον χτυπάνε τρεις. Ο Μαλαχρινόπουλος ( φίλος τους) γύρισε πίσω να με βοηθήσει αλλά κάποιος πήγε πίσω του και τον χτύπησε στην πλάτη και συνέχισαν να τον χτυπάνε κι αυτόν… Μετά είδα το αυτοκίνητο του Ρουπακιά να έρχεται αντίθετα, μπήκε στην εσοχή.

Ο Ρουπακιάς βγήκε έξω από το αμάξι, πήγε κατευθείαν στον Παύλο και τον μαχαίρωσε.. Εκείνη τη στιγμή, τα 2-3 άτομα ανοίξανε, κάνανε έναν κλοιό και στη μέση ήταν ο Παύλος και ο Ρουπακιάς. Μετά ο Ρουπακιάς πήγε να μπει μέσα στο αμάξι του, και οι αστυνομικοί που ήταν στο διάζωμα όλη την ώρα και δεν έκαναν τίποτα ήταν μπροστά σε όλο το περιστατικό».

Πρόεδρος: «Για ποιο λόγο ανοίξανε, όπως λέτε;»

Μάρτυρας: «Γιατί ξέρανε τι έχει έρθει να κάνει.»

Πρόεδρος: «Δεν θα μπορούσαν αυτοί να ολοκληρώσουν το έργο;»

Μάρτυρας: «Ο Ρουπακιάς ήταν αυτός που είχε το μαχαίρι.»

Πρόεδρος: «Άρα λέτε ότι υπήρχε καταμερισμός;»

Μάρτυρας: «Ήξερε ο καθένας τι δουλειά να κάνει.»

Πρόεδρος: «Και μετά τι έγινε;»

Μάρτυρας: «Ο Ρουπακιάς πήγε να φύγει.. το αυτοκίνητο ήταν πολύ κοντά. Ο Παύλος ήταν όρθιος για 10 λεπτά, έδειξε το τραύμα του και έδειξε και τον Ρουπακιά.»

Πρόεδρος: «Το καταλαβαίνατε ότι τον μαχαιρώνανε;»

Μάρτυρας: «Η κίνηση ήταν σαν να δίνει γροθιές στο στομάχι.»

Πρόεδρος: «Οι άλλοι το βλέπανε το μαχαίρωμα λέτε;»

Μάρτυρας: «Σίγουρα.»

Πρόεδρος: «Εσείς πήγατε σε γιατρό;»

Μάρτυρας: «Δεν πήγα. Μετά από όλο αυτό το πράγμα που περάσαμε και με την συμπεριφορά της αστυνομίας που είδα, που κοιτούσαν και δεν έκαναν τίποτα ,φοβόμουνα, δεν ήθελα να βγω έξω για μήνες.»

Πρόεδρος: «Θεωρείτε ότι ο Φύσσας ήταν στοχοποιημένος;»

Μάρτυρας: «Αργότερα κατάλαβα πως ήταν.Λένε στα βίντεο τους «το ψάχναμε το μπαστάρδι».

Εισαγγελέας: «Το τραγούδι «Γάμα τους» έχει κάποιους στίχους πολύ έντονους. Υπάρχει περίπτωση να ανέβει στο διαδίκτυο ένας τέτοιος στίχος και αυτοί που αυτοπροσδιορίζονται ως φασίστες να μην το πληροφορηθούν;»

Μάρτυρας: «Όχι δεν υπάρχει νομίζω.»

Νωρίτερα στο δικαστήριο κατέθεσε ο αστυνομικός του δεύτερου περιπολικού που είχε σπεύσει στο σημείο της δολοφονίας, Διαμαντής Βίντσης. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης του μάρτυρα, η υπεράσπιση έθεσε ζήτημα για “υλικό καμερών από τρία μαγαζιά” το οποίο όπως ισχυρίζονται συνήγοροι «δεν υπάρχει στη δικογραφία” και ζήτησαν να κλητευθεί να καταθέσει ο αστυνομικός διευθυντής που είχε μεταβεί στο σημείο.

Στο αίτημα συντάχθηκε η πλευρά των θυμάτων η οποία ωστόσο τόνισε πως η υπεράσπιση επιθυμεί να δημιουργήσει άλλη μία “συνομωσιολογικού τύπου” θεωρία η οποία δεν θα αλλάξει τα αποδεικτικά δεδομένα. Όπως τόνισαν οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής «δυστυχώς δεν έχουμε βίντεο της δολοφονίας, αλλά έχουμε βίντεο από την οργανωμένη άφιξη του τάγματος εφόδου».

Η Εισαγγελέας ζήτησε να γίνει δεκτό το αίτημα για την κλήση του αξιωματικού, ενώ το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για την απόφαση του.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook