Διάσκεψη Βερολίνου: Μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη περιλαμβάνει το προσχέδιο συμπερασμάτων

διάσκεψη-βερολίνου-μόνιμη-κατάπαυση-984588

Σε πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι διεργασίες πριν την κρίσιμη Διάσκεψη στο Βερολίνο για τη Λιβύη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, επικαλούμενη δημοσιεύματα από τη Λιβύη, το προσχέδιο συμπερασμάτων της Διάσκεψης θα περιλαμβάνει μόνιμη κατάπαυση του πυρός και συνεπή εφαρμογή του εμπάργκο όπλων, ενώ θα υπάρχουν και μεταρρυθμίσεις στον τομέα της οικονομίας και της ασφάλειας.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα δεσμεύονται να μην παρεμβαίνουν στην εμφύλια σύγκρουση και στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.

Πάντως, από τα μέχρι στιγμής δεδομένα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια αναφορά στο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης.

Επίσης, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Λιβύη, Γάσαν Σαλάμε, δήλωσε πως η Λιβύη «έχει ανάγκη να σταματήσει κάθε ξένη ανάμιξη», σε συνέντευξη που έδωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Κάθε ξένη ανάμειξη μπορεί να έχει βραχυπρόθεσμα κάποιο αποτέλεσμα ασπιρίνης», δήλωσε αναφερόμενος κυρίως στην κατάπαυση του πυρός, με πρωτοβουλία Ρωσίας και Τουρκίας: «Όμως η Λιβύη έχει ανάγκη να σταματήσει κάθε ξένη ανάμειξη. Αυτός είναι ένας από τους στόχους αυτής της διάσκεψης» του Βερολίνου, πρόσθεσε.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook