Διάλεξη από τον Ιωάννη Καρμπαδάκη για την κατανόηση των κυματισμών και την στατιστική τους απεικόνιση

διάλεξη-από-τον-ιωάννη-καρμπαδάκη-για-1200011

Οι τυφώνες Ρίτα και Κατρίνα κατέστρεψαν συνολικά 113 πλατφόρμες πετρελαίου· 87 από αυτές βρίσκονταν σε βάθη μικρότερα των 60 m. Σε ομιλία του, ο Χανιώτης Δρ. Καρμπαδάκης θα παρουσιάσει μια βελτιωμένη κατανόηση των ακραίων κυματισμών που οδηγούν σε τέτοιες καταστροφές.

Η θεωρητική ανάλυση θα παρουσιαστεί σε συνδυασμό με την ανάλυση δεδομένων πεδίου και προχωρημένων πειραματικών μετρήσεων. Ανάμεσα στα αποτελέσματα συμπεριλαμβάνονται η καλύτερη απεικόνιση των μεγαλύτερων κυματισμών και η ανάπτυξη νέων στατιστικών κατανομών για την περιγραφή τους.

Ταυτόχρονα, θα παρουσιαστεί μια βελτιωμένη κατανόηση των ανταγωνιστικών διεργασιών της θραύσης των κυματισμών και της μη-γραμμικής αύξησης τους. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας χρησιμοποιούνται στα πιο προχωρημένα μοντέλα σχεδιασμού θαλασσίων και παράκτιων κατασκευών, όπως οι θαλάσσιες ανεμογεννήτριες, στην στατική επάρκεια πλατφορμών εξόρυξης πετρελαίου και στη βελτιωμένη περιγραφή της υπερπήδησης κυματισμών στη ακτή.

Η τέταρτη Ανοικτή Ερευνητική Διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021 και ώρα 18:00.

Συνδεθείτε στο Zoom:

https://tuc-gr.zoom.us/j/82372239714?pwd=bEd4aUMzZ1hlRmZsNjNPcC9WclNoUT09

για να παρακολουθήσετε τον Ιωάννη Καρμπαδάκη στη διάλεξη με τίτλο “Ocean2Coast: Advancements in the statistical representation of waves in the coastal zone.”

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook