Δεν το υποβίβασαν αλλά… το υποβαθμίζουν: Χωρίς δασκάλα από πριν τα Χριστούγεννα ολόκληρη τάξη στο Δημοτικό Σχολείο Δραπανιά

δεν-το-υποβίβασαν-αλλά-το-υποβαθμίζο-1658625

Μπορεί μετά από πολιτική παρέμβαση ο λειτουργικός υποβιβασμός του δημοτικού σχολείου Δραπανιά να μην προχώρησε, ωστόσο, οι γονείς των μαθητών καταγγέλλουν πως η γ’ τάξη, έχει μείνει χωρίς δασκάλα εδώ και τέσσερις μήνες, γεγονός που οδηγεί σε ουσιαστική υποβάθμιση του σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr τις  προηγούμενες μέρες, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ενώσεων Γονέων Κρήτης, της Ένωσης Γονέων Κισσάμου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Δραπανιά, συναντήθηκαν με την προϊσταμένη της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για το θέμα.

Όπως επεσήμαναν, παρότι η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός είχε γνωστοποιήσει έγκαιρα το γεγονός ότι θα έπαιρνε άδεια επαπειλούμενης κύησης, η διεύθυνση δεν φρόντισε για την αναπλήρωσή της, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα για τα παιδιά αλλά και για όλη την σχολική κοινότητα, καθώς για να λειτουργήσει το πρωινό ωράριο, υπολειτουργεί το ολοήμερο.

Πρόκειται δε για την τάξη η οποία επρόκειτο να συγχωνευθεί με την Δ’ δημοτικού βάσει του αρχικού σχεδιασμού ο οποίος υποτίθεται ότι ανατράπηκε, με τους γονείς να επισημαίνουν ότι μπορεί να είναι ολιγομελές τμήμα ωστόσο υπάρχουν παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η προϊσταμένη από τη μεριά της δεσμεύτηκε ότι το κενό θα καλυφθεί αμέσως μόλις επιστρέψει ο πρώτος αναπληρωτής από άδεια, κάτι που υπολογίζεται αμέσως με το άνοιγμα των σχολείων μετά το Πάσχα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook