Χωρίς πετρέλαιο αλλά… λίγο πριν την δημοπράτηση το κολυμβητήριο των Χανίων

χωρίς-πετρέλαιο-αλλά-λίγο-πριν-την-δη-1531049

Μπορεί η προμήθεια πετρελαίου για τις πισίνες να είναι ακόμα «στον αέρα» αλλά… το μεγάλο έργο της ανακατασκευής του Κολυμβητηρίου μπαίνει σε τροχιά δημοπράτησης. Αυτό προέκυψε από την χθεσινή συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του ΝΟΧ  ο πρόεδρος και μέλη της Δ.Ε. του ΕΑΚ Χανίων.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ενημέρωση, αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα της θέρμανσης των κολυμβητικών δεξαμενών του κολυμβητηρίου της Νέας Χώρας, εν όψει και της χειμερινής περιόδου.

Από πλευράς του ΕΑΚ Χανίων έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και έχουν σταλεί τα σχετικά έγγραφα προς την ΓΓΑ, προκειμένου να υπάρξει μία έκτακτη επιχορήγηση, ώστε να διενεργηθεί διαγωνισμός για την προμήθεια πετρελαίου.

Ωστόσο, λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών και του χρόνου που απαιτείται για να ολοκληρωθεί μία διαγωνιστική διαδικασία του Δημοσίου και δεδομένης της σοβαρότητας και της αμεσότητας εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη πετρελαίου, αποφασίστηκε να υπάρξει παρέμβαση από πλευράς του ΝΟΧ, αλλά και εκ νέου από το ΕΑΚ Χανίων, προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να δοθεί λύση τις προσεχείς ημέρες, πριν αλλάξει ο καιρός.

Παράλληλα, ως αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας ανάμεσα σε ΕΑΚ Χανίων και ΝΟΧ, η διοίκηση του Ομίλου δεσμεύτηκε πως θα συνδράμει και από πλευράς της για την προμήθεια πετρελαίου.

Κοινή διαπίστωση στη συνάντηση ήταν πως η ενεργειακή κρίση και η αύξηση των τιμών των καυσίμων έχουν δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στη λειτουργία του κολυμβητηρίου, με το κόστος να έχει ουσιαστικά διπλασιαστεί.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στο θέμα της ανακατασκευής του κολυμβητηρίου της Νέας Χώρας. Με την ολοκλήρωση των μελετών από πλευράς του ΟΑΚ, πλέον, όπως αναφέρθηκε, βρισκόμαστε λίγο πριν τη δημοπράτηση του σημαντικού αυτού έργου για τα Χανιά.

zarpanews.gr

One thought on “Χωρίς πετρέλαιο αλλά… λίγο πριν την δημοπράτηση το κολυμβητήριο των Χανίων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook