Χωριάτικο κοτόπουλο με χυλοπιτάκι

χωριάτικο-κοτόπουλο-με-χυλοπιτάκι-1613756

Χωριάτικο κοτόπουλο με χυλοπιτάκι στην κατσαρόλα. Απλό, καθημερινό, οικογενειακό φαγητό, εύκολο και νόστιμο από αυτά που όλοι αγαπάμε. Γιατί με αυτές τις άγιες γεύσεις μας μεγάλωσαν.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο (περίπου 1½ κιλό) χωριάτικο κομμένο σε 6 μερίδες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 500 γρ. χυλοπιτάκι χωριάτικο
  • 1½ lt ζωμός κότας ή νερό
  • 1 πρέζα/ες μπαχάρι
  • 1 πρέζα/ες κανέλα
  • 1 πρέζα/ες γαρίφαλο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • μυζήθρα τριμμένη

Διαδικασία

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο απ’ όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε 2 με 3 λεπτά να μαραθεί.
  • Στη συνέχεια βάζουμε τα ντοματάκια και τον πελτέ ντομάτας και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά.
  • Τέλος προσθέτουμε ζωμό ή νερό και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει σκεπασμένο για 50 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει.
  • Προς το τέλος του βρασμού Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Όταν βράσει το κοτόπουλο το βγάζουμε σε πιατέλα και το διατηρούμε σκεπασμένο και ζεστό.
  • Ρίχνουμε το χυλοπιτάκι στη σάλτσα και αφήνουμε, αφού πάρει βράση, να βράσει για 2 λεπτά.
  • Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και σβήνουμε τη φωτιά.
  • Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σκεπάζουμε το φαγητό.
  • Το αφήνουμε να σταθεί και να πιει τα υγρά του για 10 λεπτά, για να παραμείνει σπυρωτό και να μη λασπώσει το ζυμαρικό.
  • Όταν σβήσουμε το φαγητό πρέπει να έχει αρκετό ζουμάκι για να ψηθεί το χυλοπιτάκι και να τραβήξει τα υγρά και να μη λασπώσει.

argiro.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook