Χιλιάδες Χανιωτάκια «έγιναν» μηχανικοί, χημικοί, προγραμματιστές στην Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πολυτεχνείου Κρήτης | Photos+Video

χιλιάδες-χανιωτάκια-έγιναν-μηχανι-766446

Ρομπότ, εικονική πραγματικότητα, τρισδιάστατες εκτυπώσεις, πειράματα φυσικής και χημείας, διαδραστικά προγράμματα και άλλα χίλια-δυο πράγματα με πρωτότυπες δράσεις.

Το Πολυτεχνείο Κρήτης άνοιξε για ακόμα μια χρονιά τις πόρτες του στους μαθητές της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και χιλιάδες μικροί και μεγάλοι Χανιώτες, έκαναν μια μεγάλη βόλτα στους χώρους του, συμμετέχοντας στις δεκάδες δράσεις του.

Η «Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας» στο Πολυτεχνείο στα Κουνουπιδιανά, διοργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά, με ανανεωμένο πρόγραμμα και νέες δράσεις για τους «μικρούς επιστήμονες». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά, με την επίβλεψη έμπειρων συνεργατών και εθελοντών φοιτητών, έζησαν βιωματικά μια πληθώρα πειραμάτων με εντυπωσιακά ή ακόμα και “μαγικά” αποτελέσματα.

Ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, δήλωσε πως είναι ίσως η πιο πετυχημένη δράση του Ιδρύματος, που πλέον έχει γίνει παράδοση και κάθε χρόνο φιλοξενεί μικρούς και μεγάλους από όλη την Κρήτη στους χώρους του. «Στόχος μας είναι όλες οι δράσεις που απευθύνονται από φοιτητές και μαθητές, αλλά και απλούς πολίτες των Χανίων, να γνωρίσουν το Πολυτεχνείο και να ανοιχτούμε και εμείς στην τοπική κοινωνία», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook