Χίλαρι Νέλσον: Εντοπίστηκε νεκρή η σπουδαία ορειβάτισσα – Επιχείρησε να κατέβει από την κορυφή των Ιμαλαΐων

χίλαρι-νέλσον-εντοπίστηκε-νεκρή-η-σπο-1534418

Η αποστολή στο Νεπάλ ήταν η τελευταία για την φημισμένη ορειβάτισσα Χίλαρι Νέλσον η οποία εντοπίστηκε νεκρή μετά από πολλές μέρες αναζήτησης. Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν τη σορό της 49χρονης λίγο πιο κάτω από την κορυφή του όρους Μανσάλου. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ η ορειβάτισσα φαίνεται ότι έπεσε μέσα σε βαθιά σχισμή στον πάγο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζώη της.

Η Νέλσον ήταν μία από τις καλύτερες ορειβάτισσες της γενιάς της ενώ τα 20 τελευταία χρόνια είχε πραγματοποιήσει περίπου 40 αποστολές. Μάλιστα το 2018 μαζί με τον σύντροφό της Τζιμ Μόρισον έγιναν οι πρώτοι που κατέβηκαν με σκι από το όρος Λότσε στο Νεπάλ. Παράλληλα ήταν η πρώτη που ανέβηκε σε Έβερεστ και Λότσε σε 24 μήνες.

Όπως μεταδίδει το BBC ο Τζιμ Μόρισον μαζί με τους Σέρπα των Ιμαλαΐων έπεσαν στην περιοχή από ελικόπτερο προκειμένου να ανασύρουν τη σορό της Νέλσον. Μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες το άψυχο σώμα της θα μεταφερθεί στο Κατμαντού. Σημειώνεται πως σύμφωνα με δηλώσεις ενός από τα μέλη του σωστικού συνεργίου το σώμα της 49χρονης ήταν κατά το ήμισυ θαμμένο στο χιόνι ενώ χρειάστηκε περίπου μιάμιση ώρα προκειμένου να γίνει η ανάσυρσή της.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook