Χάρης Θεοχάρης από τα Χανιά: «Με έπαιρναν για τρελό όταν έλεγα πριν μερικούς μήνες ότι θα ανοίξουμε τον τουρισμό»

χάρης-θεοχάρης-από-τα-χανιά-με-έπαιρν-1068926

Σε σύσκεψη με αντικείμενο τον τουρισμό και τις προοπτικές του εν μέσω κορονοϊού, προέδρευσε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης το πρωί της Παρασκευής στο ΕΒΕΧ.

Η σύσκεψη έγινε παρουσία του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, των βουλευτών Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Ντόρας Μπακογιάννη και Μανούσου Βολουδάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή, του προέδρου του ΕΒΕΧ Αντώνη Ροκάκη και πολλών ακόμα τοπικών φορέων.

Ο κ. Θεοχάρης αρχικά εξέφρασε τη χαρά του που ξαναβρέθηκε στα Χανιά. «Είμαστε, είπε,  σε μια αισιόδοξη στιγμή, έτσι αισιόδοξα βλέπουμε το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού. Με έπαιρναν για τρελό όταν το έλεγα πριν μερικούς μήνες. Με τον Δημήτρη τον Φραγκάκη συνεχώς σχεδιάζαμε το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, όταν όλοι οι αξιωματούχοι ζητούσαν απ’τον κόσμο να μείνει στις χώρες του. Είμαστε όμως τώρα εδώ και τους υποδεχόμαστε. Αν μία χρονιά χρειαζόμαστε διακοπές, αυτή είναι φέτος. Είναι αναγκαία και απαραίτητη υπηρεσία. Όσους υποδεχθούμε να τους γυρίσουμε με την ίδια υγεία σπίτι τους. Είμαι αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε στις 15 να ανοίξουμε τη Μεγάλη Βρετανία, ελπίζω το ίδιο και για τη Σουηδία, πάντα όμως σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών»

«Μη σας νοιάζει πόσα αεροπλάνα έρχονται, συνέχισε ο κ. Θεοχάρης, αλλά οι τουρίστες να περνάνε καλά και να γυρνούν σπίτι τους υγιείς. Τα κρούσματα πρέπει να τα διαχειριζόμαστε σωστά και ήρεμα, όχι να τα βγάζουμε βούκινο. Αυτό το μήνα θα κερδίσουμε τη μάχη της επόμενης πενταετίας. Αν πάμε καλά αυτό το μήνα, μετά θα γίνει μάχη για την επέκταση της σεζόν κι έπειτα τον επόμενο κύκλο για να ξεκινήσουν οι πτήσεις νωρίτερα. Ο πρωθυπουργός θα στηρίξει όσους έχουν οικονομικό πρόβλημα, όχι από καλοσύνη, αλλά επειδή το πιστεύει και έχει τις δυνατότητες να το πετύχει»

Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη είπε μεταξύ άλλων: «Δεν είναι ακόμα ικανοποιητικός ο αριθμός των πτήσεων και των επιβατών, αλλά έχει γίνει εξαιρετική δουλειά όσον αφορά τον έλεγχο και την εξαγωγή στοιχείων σχετικά με τον κορονοϊο. Στην ουσία είναι χαμένες οι αγορές της Σουηδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο κορονοϊος ήρθε και θα μείνει μέχρι να βρεθεί εμβόλιο, για αυτό αν και στα Χανιά είμαστε λίγο αντάρτες, οι κανόνες πρέπει να ισχύσουν. Έχω παρατηρήσει συναθροίσεις που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν μεγάλα προβλήματα, όμως πρέπει να καβατζάρουμε το 2020, γιατί το 2021 προβλέπεται εξαιρετικά καλό. Είναι προετοιμασμένα και το Γενικό και το Ναυτικό νοσοκομείο για τους επισκέπτες που θα διαγνωστούν με κορονοϊο. Σε 15 μέρες θα εξετάζονται τα τεστ στα Χανιά και όχι στο Ηράκλειο. Η Ελλάδα κάνει τα πιο πολλά τεστ από όλες τις χώρες της Ευρώπης», τόνισε.

Από την μεριά του ο κύριος Μανούσος Βολουδάκης δήλωσε ότι αυτή η κρίση θα πλήξει τα Χανιά πολύ περισσότερο σε σχέση με την προηγούμενη, καθώς ο τουρισμός είναι ο πληττόμενος τομέας. «Υποδειγματικοί είναι οι χειρισμοί της κυβέρνησης, έχουμε ακόμα «πυρομαχικά» για να αντέξουμε ως το 2021″.

Ο Νίκος Καλογερής στην τοποθέτηση του στάθηκε στην ανάγκη να ανοίξει ο τουρισμός φέτος σε όλη τη χώρα, κρίνοντας σωστή την επιλογή να μην παραμείνουμε σε καραντίνα και να περιμένουμε το 2021.

Αντίστοιχα και ο πρόεδρος ξενοδόχων νομού Χανίων Μανώλης Γιαννούλης, κατέκρινε όσους δεν συμφωνούν με το ελληνικό μοντέλο. Όπως σχολίασε, ο τουρισμός χαρακτηρίζεται από ομόκεντρους κύκλους στην ελληνική οικονομία, για αυτό και πρέπει να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη στον χώρο.

zarpanews.gr

4 thoughts on “Χάρης Θεοχάρης από τα Χανιά: «Με έπαιρναν για τρελό όταν έλεγα πριν μερικούς μήνες ότι θα ανοίξουμε τον τουρισμό»

  1. Ετσι οπως ανοιξατε τον τουρισμο δε θα πρεπε να χαιρεσαι. Καραγκιοζη! Ηδη με ελαχιστους επιβατες χτυπαμε κρουσματα 10+ και τους ψαχνουμε αφου φυσικα για διακοπες ηρθαν και σιγα μην κατσουν στο ξενοδοχειο… Για να μην πω για τα καραγκιοζιλικια τυπου TUI… Μπορει να βαλατε τα κερδη και την οικονομια πανω απο την υγεια τουλαχιστον ομως να στηριξετε και τους εργαζομενους του κλαδου αφου οι περισσοτεροι εμειναν ανεργοι και φυσικα το συστημα υγειας!!
    Για να μη μιλησω για τις υπολοιπες γλαστρες της αιθουσας που τρεχουν αμα δουν φωτογραφικο φακο και καμερα αλλα γενικα ειναι στη μουγκα… Ξυπνατε πριν πεινασουμε και πριν φαμε κανενα lockdown!
    ΥΓ. Θυμαστε ολοι πως τρωγαμε 150αρια επειδη εστελναν 4 αντι για 5 στο sms, ενω τωρα τα ευρω με ποδια σουλατσαρουν ελευθερα και χωρις κανεναν ελεγχο!! Οχι γιατι ειναι κοντα το φθινοπωρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook