Χανιώτισσες μανούλες τίμησαν και φέτος τη γιορτή του μητρικού θηλασμού | Photos

χανιώτισσες-μανούλες-τίμησαν-και-φέτ-1312836

Για 12η χρονιά πραγματοποιήθηκε και στα Χανιά η εκδήλωση για τον μητρικό θηλασμό, από την ομάδα Φίλοι και Υποστηρικτές Μητρικού Θηλασμού.

Χανιώτισσες μανούλες έδωσαν την Κυριακή το παρών στην παιδική χαρά του δημοτικού κήπου, προκειμένου να συζητήσουν, να ευαισθητοποιηθούν, να ενημερωθούν και να ενημερώσουν γύρω από το θέμα.Η διαχειρίστρια της  Ομάδας «Φίλοι και Υποστηρικτές Μητρικού Θηλασμού Χανίων» Νικολέτα Βούλγαρη μιλώντας στο zarpanews.gr επεσήμανε τα οφέλη του θηλασμού λέγοντας:  «Είμαστε εδώ για να προάγουμε τα οφέλη του θηλασμού, οι μητέρες να έρθουν να θηλάσουν δημόσια τα παιδάκια τους, να δει ο κόσμος ότι δεν κάνουμε κάτι κακό, τρέφουμε το μωρό μας όταν αυτό το χρειάζεται. Ένα μωρό χρειάζεται τρία πράγματα: ζεστασιά, που την παίρνει από την αγκαλιά της μητέρας, τροφή που τη λαμβάνει από το στήθος της και ασφάλεια με την παρουσία της. Ο θηλασμός προσφέρει και τα τρία αυτά πράγματα.»

Η Μαριάννα Κλάδου, μέλος της ομάδας μητρικού θηλασμού και μητέρα τριών παιδιών, τόνισε τα οφέλη του θηλασμού και ταυτόχρονα προέτρεψε τις μανούλες που θέλουν να θηλάσουν, να ζητούν βοήθεια, όποτε τη χρειάζονται : «Πολλές φορές μας χλεύασαν, μας είπαν γιατί θηλάζετε ακόμα, το γάλα σας είναι νερό, δεν δίνετε τίποτα πια στο παιδί σας. Δεν είναι έτσι.

Γεννάμε και όταν παίρνουμε αγκαλιά το παιδί μας, θέλουμε να του προσφέρουμε όσο το δυνατόν ότι καλύτερο. Σαφώς και το μητρικό γάλα είναι ένα δώρο. Είναι ένας λευκός χρυσός, ένας θησαυρός. Χωρίς άγχος, χωρίς πίεση, καλό είναι να προσφέρουμε όπως μπορούμε στο παιδάκι μας.

Η κάθε μαμά έχει άλλες ανάγκες. Να παίρνουμε βοήθεια, να ζητάμε οδηγίες όταν αντιμετωπίζουμε κάποιες δυσκολίες. Ο θηλασμός δεν είναι πάντα εύκολος. Είχα πολλά χρόνια να κοιμηθώ συνεχόμενα. Έχω τρία παιδάκια, δεν έχουν αντιμετωπίσει αλλεργίες και πιστεύω ότι έχουμε χτίσει ένα πολύ γερό ανοσοποιητικό σύστημα και πιστεύω ότι συμβάλλει κι αυτό.» Μειωμένο κίνδυνο να εμφανίσουν επιλόχειο κατάθλιψη έχουν όσες γυναίκες θηλάζουν, δήλωσε η κα Κοντού Βασιλική, μαία από το 2ο Κέντρο Υγείας Χανίων :«Να προωθήσουμε όλοι μαζί και να φωνάξουμε ότι πρέπει να θηλάζουμε. Καμία γυναίκα δεν έχει μετανιώσει που θήλασε.

Ο θηλασμός είναι η συνέχεια της σύνδεσης του ομφάλιου λώρου του βρέφους και της μητέρας. Το μωράκι δεν ικανοποιεί μόνο τη βασική του ανάγκη που είναι η πείνα, ικανοποιεί και πολλά άλλα συναισθήματα, του φόβου, του πόνου, της αγωνίας. Στατιστικά οι γυναίκες που θηλάζουν έχουν πολύ μικρότερα ποσοστά στο να εμφανίσουν επιλόχειο κατάθλιψη. Οπότε τα οφέλη είναι πάρα πολλά, αρκεί οι γυναίκες να ζητήσουν βοήθεια και υποστήριξη.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook