Χανιώτης ιδιωτικός υπάλληλος έσωσε το σπίτι του από τις τράπεζες

Νέα δικαίωση υπερχρεωμένου δανειολήπτη, Ιδιωτικού υπαλλήλου,ο οποίος με απόφαση του Ειρηνοδικείου των Χανίων, έσωσε από την εκποίηση το σπίτι του και πέτυχε ‘όχι μόνο  ρύθμιση του χρέους του, αλλά και “κούρεμα” κατά 50%.

Πρόκειται, σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, για  οφειλέτη, Ιδ.υπάλληλο, πατέρα δύο  ενηλίκων τέκνων, διαζευγμένο,  με χρέος  92.397,27ευρώ ,στεγαστικό δάνειο ,σε μία τράπεζα  και  του οποίου το δικαστήριο των Χανίων,  του κούρεψε  αυτό. κατά 50%

Ο δανειολήπτης ζει  στην περιοχή του Δήμου Χανίων ,περιοχή Σούδας, εργάζεται στην πόλη των Χανίων ,ως  Ιδιωτικός υπάλληλος, με μηνιαίο μισθό 879,75 ευρώ. Τα δύο ενήλικα τέκνα του συγκατοικούν μαζί του , εργάζονται , δεν τον βαρύνουν οικονομικά.

Ο δανειολήπτης ζήτησε τη συνδρομή της Ένωσης ,για την ένταξή του στο Ν.3869/2010 και κατέθεσε αίτηση στις 14-2-2013, στο Ειρηνοδικείο των Χανίων

Όπως επισημαίνει η πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, Ιωάννα Μελάκη, ο δανειολήπτης διαθέτει

α)Διαμέρισμα α΄ ορόφου 68 τ.μ, που αποτελεί την κύρια κατοικία εκείνου και της οικογένειάς του.

β)οικόπεδο 1455,54 τ.μ

Με την απόφαση  που εξέδωσε, το Ειρηνοδικείο των Χανίων, παρά τους ισχυρισμούς και τις ενστάσεις της μοναδικής πιστώτριας  Τράπεζας. αποφάσισε:

  • Να ρυθμίσει τα χρέη του δανειολήπτη με “μηδενικές “μηνιαίες καταβολές ,για μία πενταετία
  • Να εξαιρέσει, από την εκποίηση την κατοικία του.
  • Να διασώσει την κατοικία ορίζοντας μηνιαία δόση 177,66 ευρώ,  για μία 20ετία
  • Να “κουρέψει” το χρέος κατά 50%

Zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ